Ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur, totodata vicepresedinte al PNL, a atenuat, vineri seara, in urma unei intruniri cu membrii Biroului Permanent Judetean al PNL Bistrita-Nasaud, cateva tensiuni create in ultima vreme in filiala.

Conflictul a fost declansat pe fondul unor nemultumiri ale unor persoane fata de atitudinea liderului judetean, Sabin Iliesi, care s-a declarat un sustinator direct al miscarii puse la cale de Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si Mona Musca.

Surse din partid au declarat ca, in fruntea celor nemultumiti, este chiar Valer Bindea, secretar de stat in Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, unul dintre contracandidatii lui Iliesi la functia de presedinte, pe care insa a pierdut-o.

Acesta mai este sustinut si de viceprimarul Bistritei, Ioan Turc si un grup de lideri de la PNL Nasaud care au sperat ca Sabin Iliesi va fi dat la o parte de conducerea nationala a PNL pentru pozitiile sale publice.

Flutur mizeaza pe democratia din partid

"PNL este cel mai democratic si mai liber partid in care te poti exprima public. Pupitrul acestui partid este foarte larg si, daca ai o parere despre cineva si ti-o spui cu argumente, eu cred ca multi oameni politici din PNL au venit cu pareri despre diverse lucruri si nu cred ca trebuie sa sanctionam pe cineva care are o alta parere despre liderii PNL sau personalitatile din partid.

Nu s-a pus problema niciodata. Nici presedintele Tariceanu si nici noi, ceilalti, nu urmarim pe cineva care are o alta parere sa-l sanctionam. Cred ca ar fi o greseala sa facem acest lucru", a spus Flutur.

Ministrul a fost si mai ferm atunci cand in discutie a aparut cuvantul "tabere" in sensul divizarii filialei Bistrita-Nasaud in grupuri de sustinere a premierului, respectiv a miscarii initiate de Theodor Stolojan.

"Urasc impartirea in tabere sau in poli cu unii sau cu altii. Lupt din rasputeri ca acest partid sa ramana unic si sa chemam toate fortele si personalitatile din interior pentru ca avem nevoie sa-l consolidam. Acelasi apel l-am facut si pentru domnul Theodor Stolojan pe care il respect. Nu am venit la Bistrita pentru tabere.

Daca eu cred ca trebuie apasata undeva pedala este pe implicarea in partea executiva, adica in promovarea de programe pentru ca acest judet sa primeasca mai multi bani de la centru", a mai spus Flutur.

Cu toate fortele impotriva lui Marinescu

Totodata, Gheorghe Flutur a mai declarat ca situatia din Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, creata prin demisia celor 12 consilieri PD si PNL, va fi discutata saptamana aceasta in cadrul Consiliului National al Aliantei D.A.

Gheorghe Flutur a spus ca a fost de acord cu strategia reprezentantilor PNL si ai PD in incercarea de a provoca dizolvarea acestuia pentru a-l schimba din functie pe presedintele CJ, Gheorghe Marinescu.

"Din cate am aflat procesul a fost pierdut la instanta de fond din cauza unor procedee formale, nu de fond. Eu am agreat orice miscare, si nu numai eu, ci si intreaga conducere a Partidului National Liberal, orice procedura care ar duce la schimbarea conducerilor pesediste din consiliile judetene si o vom agrea in continuare", a afirmat vicepresedintele PNL.

Flutur a spus ca lucrurile trebuie analizate la rece, in interiorul partidului, pentru a fi gasite solutii optime, si si-a exprimat increderea ca recursul depus la Curtea de Apel Cluj va da castig de cauza Aliantei D.A.

In urma demisiilor din CJ Bistrita-Nasaud, liberalii au ramas fara nici un reprezentant in consiliu, in timp ce democratii au reusit sa atraga trei consilieri de la PSD si PRM de partea lor. Majoritatea o detin, insa, cei de la PSD, cu 11 consilieri din 19 consilieri aflati in functie.