Duminica, 20 august, a avut loc inaugurarea noii piste de motocross din Reghin. Amplasata la iesirea din Reghin spre Breaza, pista se afla la aproximativ trei kilometri de drumul european E578, iar in apropierea pistei nu mai sunt locuinte care ar putea fi afectate de praful si zgomotul produs de caii putere ai motoarelor.

Incepand cu ora 11, peste 200 de reghineni iubitori de motoare au fost prezenti la marele eveniment, inaugurarea celei de-a doua piste de motocross, "M-am mirat ca au venit atat de multi spectatori, avand in vedere faptul ca pista este destul de departe si se poate ajunge numai cu masina", ne-a declarat Ioana Biernatek, reprezentant SC Humi Racing Team.

Competitia desfasurata cu ocazia omologarii pistei, intitulata Cupa Reghinului, a adus la linia de start 35 de concurenti, printre care si doua fete, Bianca Biernatek in varsta de 14 ani, ocupanta locului trei la 80 cm³ si Szente Noemi, care la varsta de sapte ani a obtinut locul doi la clasa de 50 cm³.

Jumatete premiati

Din echipa Humi Racing Team, au participat 12 concurenti, jumatate dintre ei primind premii pentru rezultatele obtinute la concurs. Astfel, Christian Biernatek a obtinut locul trei la 125 cm³, Attila Marosan locul patru, la aceeasi categorie, sportivii de la SC Humi Racing Team obtinand locurile cinci, sapte si opt.

"E un sport de vointa, conditie fizica si acceptarea de risc", ne-a marturisit Ioana Biernatek, iar printre sportivii inscrisi la club sunt si copii cu varste fragede, cum este Ioana si Christian Biernatek, Noemi Szente si Robert Torday, care participa pentru prima data in acest an la campionatul national de motocross.

Robert Torday a obtinut la Cupa Reghinului de duminica locul sapte la categoria de 125 cm³.

Oficialii pe pista

La competitie, au fost prezenti si reprezentanti ai Federatiei Romane de Motocross, care in urma unor analizari ale pistei au hotarat omologarea acesteia. Noua pista are un traseu de 1750 de metri lungime. "Am lucrat dupa regulamentul Federatiei si nu avem probleme in ceea ce priveste omologarea", a declarat Ioana Biernateck, reprezentantul Humi.

Omologarea pistei a avut loc intr-o perioada in care calendarul competitional este foarte aglomerat, in aceasta saptamana incepand europenele la Bucuresti.

SC Humi Racing Team are in plan ca, peste doi ani, sa organizeze o Balcaniada pe pista de motocross de la Reghin, apoi Europenele, dar "Pentru Balcaniada e necesara omologarea Federatiei Internationale de Motocross si mai sunt multe de facut la pista pentru acest lucru, depinde de venituri si sponsori", a mai adaugat Ioana Biernatek.

Anul acesta, in 17 septembrie, echipa de motocross Humi Racing Team va participa la campionatul national pe echipe ce se va desfasura la Sfantu Gheorghe, printre participanti fiind si Christian Biernatek si Robert Torday "Suntem clubul cu patru profesionisti minori", a incheiat Ioana Biernatek.