Reprezentantii PRM Alba au negat, ieri, orice intelegere cu PSD care ar duce la inlocuirea din functie a presedintelui Consiliului Judetean, Ion Dumitrel (PD), dupa ce liderul filialei social-democratilor, Ioan Rus, a facut mai multe declaratii in acest sens.

Consilierul judetean PRM Dana Serb, care este si purtator de cuvant al organizatiei judetene, a intrat ieri, in timpul sedintei CJ, intr-un schimb dur de replici cu reprezentantii PSD, din cauza unor declaratii anterioare facute de Rus.

Liderul PSD declarase, cu cateva zile in urma, ca partidul pe care il conduce pregateste un proiect de hotarare pentru inlocuirea din functie a presedintelui CJ. Rus a spus atunci ca pentru a putea intra pe ordinea de zi, proiectul mai avea nevoie de cinci semnaturi pe langa cele sase ale consilierilor social-democrati.

El a lasat sa se inteleaga ca a purtat deja discutii cu reprezentantii PRM si ca ar putea cadea la o intelegere si cu cei ai PC, precum si cu "independentii".

"Intepaturi" intre consilieri

"Transmit informatia corecta: PSD a facut acest lucru singur, fara sa discute cu PRM si consilierii judeteni ai acestui partid (...) Nu se conta pe sprijinul consilierilor judeteni pentru ca nu s-a discutat cu ei", a spus Dana Serb. Consilierul judetean Ioan Florea, vicepresedinte al PSD Alba, a intrat in polemica cu aceasta.

"Vreau sa stiu daca doamna este cumva presedinta filialei PRM. Purtatorii de cuvant de la partide nu sunt implicati in negocierile la nivel inalt. Ei ies in fata si spun ce li se spune sa spuna", i-a replicat Florea. Acesta a adaugat ca s-au initiat negocieri si cu alte partide pentru schimbarea lui Ion Dumitrel.

Surse din PSD sustin ca au fost contactati inclusiv reprezentanti ai PNL, unuia dintre acestia propunandu-i-se ca in cazul inlocuirii presedintelui PD al institutiei sa ajunga presedinte. De asemenea, cele doua functii de vicepresedinte ar fi urmat sa revina PSD si respectiv PRM.

Negocierile liberalilor cu social-democratii nu au primit, insa, "unda verde" de la Bucuresti, din cauza complicatiilor politice care s-ar fi iscat. De asemenea, din cauza modului in care sunt impartite mandatele intre partide, formarea majoritatii de doua treimi poate fi imprevizibila, fiecare partid, in afara de PSD (care oricum nu are ce pierde), riscand sa iasa in dezavantaj.

In plus, nici consilierii conservatori nu raspund toti la comanda politica, ceea ce ar face inlocuirea lui Dumitrel aproape imposibila. Proiectul celor de la PSD nu a ajuns, ieri, pe ordinea de zi din cauza ca social-democratii nu au reusit sa adune numarul necesar de semnaturi pentru a-l impune, respectiv o treime dintre consilieri.