Conflictul dintre rromii din cartierul Apalina din orasul muresean Reghin, si luptatorii DIAS, soldat cu ranirea mai multor persoane, de saptamana trecuta, tine inca spiritele incinse. Dupa ce din primele verificari reiese ca politistii care au facut uz de arma ar fi respectat prevederile legale, seful IPJ Mures, comisarul-sef Ioan Nicolae Cabulea, a facut, ieri, o declaratie-soc.

"Vom merge cu efective suficiente pentru a nu mai fi impiedicati cu furci sau cu topoare", a spus Cabulea. El a adaugat ca acest lucru se va intampla cu siguranta daca procurorul care instrumenteaza dosarul referitor la ultragierea unui politist va cere retinerea celor doi rromi, iar acestia nu se vor prezenta la sediul IPJ de bunavoie.

"Vom executa dispozitia procurorului, in cazul celor doi indivizi care l-au ultragiat pe politist. Sa nu se inteleaga ca nu vom intra in Apalina pentru a aplica legea si ca vom lasa ca aceasta sa fie aplicata de bulibasa", a mai spus seful Politiei.

In cartierul reghinean Apalina, joi dupa-amiaza, luptatorii DIAS si politistii care au descins in zona pentru a retine doua persoane acuzate de ultragierea unui politist au facut uz de armele din dotare, pentru a iesi din mijlocul rromilor care i-au atacat cu furci, bate si topoare.

In timp ce cetatenii acestei etnii sustin ca nu s-a respectat legea si ca asupra lor s-a tras cu cartuse de razboi, oamenii legii au mentionat ca acestia au fost agresivi si au incercat sa ii dezarmeze.

In urma confruntarilor, 30 de persoane, printre care s-au numarat si 2 politisti, au fost ranite, iar masinile IPJ au fost avariate. Actiunea politistilor si legalitatea interventiei oamenilor legii fac acum obiectul unei anchete dictata de seful IGPR.