Clujenii sunt asteptati astazi si maine in cafeneaua Bulgakov, la campionatele mondiale ale jocurilor de societate “Colonistii din Catan” si “Carcassonne”.

Centrul de jocuri Mirakolix din Cluj-Napoca organizeaza la acest sfarsit de saptamana calificarile pentru campionatele mondiale ale jocurilor de societate “Colonistii din Catan” si “Carcassonne”. Evenimentul este primul de acest gen si se doreste a deveni traditie in anii ce urmeaza.

Participarea la cele doua jocuri este deschisa tuturor doritorilor. “Prin aceste evenimente pe care le organizam, incercam sa oferim o alternativa pentru adolescenti si adulti, pentru distractia de zi cu zi. Calificarile pe care le organizam in acest sfarsit de saptamana sunt primele jocuri oficiale care au loc, deoarece pana acum le-am organizat in particular.

Vrem sa devina o traditie in anii care urmeaza si sa-i indrumam pe cei mari sa ia parte la jocurile noastre. Trebuie sa inteleaga ca jocurile nu sunt doar pentru copii. Calificarile sunt deschise tuturor celor dornici sa participe. Se pot inscrie cei care cunosc jocul sau chiar cei care vor sa invete. Deocamdata s-au inscris in jur de 20-25 de persoane pentru fiecare joc.

Si avem chiar si copii de 11 ani”, ne-a declarat Alexandra Vlad, purtatorul de cuvant al Mirakolix.

Prima competitie va fi la jocul “Carcassonne” si va avea loc astazi de la ora 19.00, in Cafe Bulgakov. Castigatorul jocului va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de “Carcassonne” pe 22 octombrie la Targul International de Jocuri “Spiel”, de la Essen din Germania. Ziua de sambata este rezervata calificarilor pentru “Colonistii din Catan”.

Concursul va lua startul la ora 18.00, in aceeasi locatie. De data aceasta, primii doi clasati vor participa la Campionatul Mondial de Catan din Germania.

“Castigatorilor le asiguram transportul si cazarea. In continuare, vom organiza alte seri de jocuri si evenimente in spatii libere, pentru a atrage cat mai multe persoane spre minunata lume a jocurilor”, a adaugat Alexandra Vlad.

Mirakolix este format dintr-o echipa de tineri voluntari pasionati de lumea jocurilor, care isi propune sa promoveze cultura jocului si in spatiul multicultural al Clujului, adresandu-se copiilor, tinerilor si adultilor de toate etniile.