"Marea reconciliere" dintre primarul Dorin Florea si presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edit, anuntata saptamana trecuta cu mre pompa, s-a dovedit ieri a fi un foc de paie. Dorin Florea a numit-o pe Lokodi "procuroare comunista" si a ce-rut consilierilor judeteni sa o inlature din functie.

Dorin Florea s-a lansat ieri intr-un atac fara precedent impotriva liderilor UDMR si in special impotriva lui Marko Bela si a presedintelui CJ, Lokodi Edit. Florea nu a ezitat sa spuna ca liderul maghiar are un discurs iredentist, ca "l-am crezut un intelectual, dar nu este", ca are un "comportament desuet care invrajbeste oamenii".

Dorin Florea a spus ca de aceasta data s-a intrecut orice masura si "tot ceea ce s-a facut in cei 15 ani pentru judetul Mures si Tirgu Mures" s-a dovedit a fi o munca inutila, din cauza declaratiilor facute de liderul UDMR la Miercurea Ciuc.

"Pe mine nu o sa ma vedeti la intruniri ale dacilor liberi care vor sa ia gatul hoardelor migratoare care au trecut pe aici", a spus liderul PD. Acesta i-a criticat dur si pe alesii locali din Mures care au participat sambata la reuniunea de la Miercurea Ciuc.

Acuzatiile lui s-au indreptat in special catre Lokodi Edit, presedintele Consiliului Judetean, care "s-a hlizit de la prezidiu" si le-a cerut consilierilor judeteni sa o suspende din functie.

"Va garantez ca voi incerca sa sensibilizez fiecare partid, elector pentru a nu-si mai da cu usurinta votul unui partid care a creat un astfel de specimen. Dintr-un om care a fost procuror pe timpul comunistilor - si stiti ce faceau atunci procurorii - s-a ajuns sa fie in cel mai inalt for al judetului si sa se comporte ca atare.

Fiecare consilier judetean sa aiba un punct de vedere exprimat clar daca mandatul de consilier judetean este gandit din punct de vedere politic si daca consilierii maghiari au de gand sa imbratiseze ceea ce ea a reprezentat acolo. Ea nu e pusa acolo sa se hlizeazeasca si reprezinta acolo aproape 60 la suta din voturile romanilor", a mai declarat Florea.