Dosarul in care sunt judecati trei agenti de politie din orasul clujean Turda, acuzati de sprijinirea unei grupari criminale si proxenetism, a fost stramutat la Tribunalul Alba. Alaturi de cei trei angajati ai IPJ, in cauza mai sunt judecati, tot in stare de arest, patru membri ai retelei de prostitutie.

De altfel, magistratii Curtii de Apel Alba Iulia au respins, ieri, recursurile formulate de cei 7 inculpati, care, in aceste conditii, vor mai petrece cateva saptamani dupa gratii. Agentii de politie Nicolae Liviu Beian, Ioan Ciocirlie si Catalin Cosmin Lung au fost arestati in august 2005.

Din rechizitoriul procurorilor reiese ca angajatii IPJ ar fi favorizat, in perioada 2004-2005, infractiunile unei grupari condusa de Ionel Bondor Daniel si Florin Tarnavean si chiar ca au avut parte de foloase materiale de pe urma unor prostituate. Conform anchetatorilor, cei trei ii protejau pe proxeneti si pe prostituate in schimbul unor sume de bani, combustibil si diverse protocoale.

Politistii le-ar fi furnizat "pestilor" informatii cu privire la raziile oamenilor legii in zona, ar fi intervenit intre conflictele dintre protejatii lor si alte persoane din Turda si chiar i-ar fi anuntat pe membrii gruparii atunci cand se inregistrau la Politie plangeri pe numele lor.

In stare de arest preventiv mai sunt judecati alti doi membri ai gruparii: Zoltan Macsingo si Valentin Alin Ghiurca. Acestia au fost arestati anterior politistilor, ei fiind acuzati, printre altele, de proxenetism.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2004-2005, ei au racolat mai multe tinere printre care si minore din zona Turda, pe care, prin constrangere si violenta, le-au obligat sa se prostitueze.

Banii obtinuti de tinere in urma serviciilor sexuale pe care le prestau erau folositi de proxeneti in interes personal. Se pare ca politistii au fost arestati ulterior, in urma cooperarii lui Ionel Bondor cu anchetatorii. Liderul gruparii a decis sa rupa tacerea si sa colaboreze cu procurorii in scopul reducerii propriei pedepse.

Initial, procesul a inceput la Tribunalul Cluj, insa, in urma unei cereri a inculpatilor, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis stramutarea dosarului la Tribunalul Alba.