Selgros Cash & Carry a patruns pe piata clujeana in vara anului 2005. Magazinul construit pe o parcela a pepinierei Becas a fost deschis cu mare tam-tam, iar pentru atragerea clientilor s-a introdus o linie gratuita de autobuz. Minunea a tinut trei luni, intrucat societatea nu a mai platit pentru aceasta gratuitate, motiv pentru care clujenii au fost nevoiti sa care sacosele in brate pe drumul prafuit de camioane.

Mai mult, au inceput sa se inmulteasca reclamatiile privind calitatea produselor electronice si electrice, care nu sunt tocmai piesa de rezistenta a Selgros. Insa, atrasi de “oferte speciale”, mai multi clujeni au cazut in plasa si au ramas cu produse defecte, in ciuda faptului ca acestea sunt inca in garantie.

Magazinele Selgros sunt detinute de concernele germane Rewe Gruppe Koeln si Otto-Versand Hamburg. Grupul are 38 de magazine de tip Cash:Carry in Germania si alte 9 unitati in Polonia.

Tratati “nemteste”, tot mai multi clujeni s-au trezit cu banii luati si cu marfa de slaba calitate, mai ales in cazul produselor electronice/electrice.

Inaugurat in vara anului 2005 cu baloane colorate si oferte promotionale, magazinul Selgros a devenit al doilea hypermarket vizitat de clientii clujeni. In plus, Selgros a obtinut cu sprijinul Primariei Cluj-Napoca si RATUC o linie de transport in comun pe traseul piata Mihai Viteazu - punct comercial.

Transportul era gratuit si era destinat special persoanelor care se deplasau pentru cumparaturi la Selgros. Dupa trei luni, minunea a luat sfarsit, iar Selgros n-a mai platit pentru acesta gratuitate pusa la dispozitia clientilor. In prezent, clujenii care nu detin autoturism personal sunt nevoiti sa ajunga de la capatul liniei 4 (cartierul Marasti) pe jos sau cu taxi pana la Selgros.

Dupa tot acest periplu, unii se trezesc cu banii luati si cu marfa de slaba calitate, mai ales in cazul produselor electronice/electrice.

Mai multi clujeni s-au adresat redactiei noastre pentru a relata modul lipsit de fair-play cu care au fost tratati de reprezentanti ai Selgros. “Am cumparat in septembrie (2006, n.red.) un telefon fix, marca General Electric. Dupa cateva zile pur si simplu s-a stricat. Fiind in garantie l-am dus inapoi, m-au inregistrat si am asteptat nu mai putin de o luna de zile pentru reparatie.

Dar nici dupa o luna nu era reparat, iar angajatii Selgros mi-au spus sa le aduc cutia. Insa, in certificatul de garantie nu era specificat faptul ca ar trebui sa pastrez ambalajul. Invocand acest motiv, ca nu mai am cutia de la ei, au refuzat sa repare telefonul, desi este in garantie”, a relatat Adrian A.

Totodata, clujeanul pagubit spune ca nu e singurul in aceasta situatie: “Era o coada destul de mare la Departamentul de Garantii.

Un alt cetatean care a venit cu un telefon defect, aflat in garantie, a fost refuzat categoric pe motiv ca Selgros nu mai vindea modelul respectiv”. Prin astfel de tergiversari si invocarea de motive neplauzibile, Selgros se spala pe maini, iar categoria clientilor mentionati mai sus ramane cu paguba.

Un alt caz, cu un final putin mai fericit, este al altui clujean care a cumparat un laptop Airis in valoare de 19 milioane, la oferta. “Dupa o saptamana, ecranul laptop-ului s-a inrosit brusc. Am crezut ca e vorba de un fir desprins, o defectiune minora. Cand colo, a trebuit schimbata placa de baza, asa grozav era produsul, va puteti inchipui.

De service s-a ocupat firma care il distribuia la Selgros, Sistec SA”, a declarat pentru BZA clujeanul C.M.

Selgros lucreaza cu profit

Magazinele Selgros sunt detinute de concernele germane Rewe Gruppe Koeln si Otto-Versand Hamburg. Grupul are 38 de magazine de tip Cash : Carry in Germania si alte 9 unitati in Polonia. Selgros a patruns pe piata romaneasca in anul 2001, cand a deschis primul nostru magazin in Brasov, unde se afla si sediul administratiei centrale.

In anul 2002 au fost deschise inca 3 magazine: doua in Bucuresti, in zonele Pantelimon si Baneasa, si unul la Targu Mures. In vara anului 2003 a fost inaugurat cel de-al 5-lea magazin in Bucuresti, in zona Berceni. In anul 2004, Selgros s-a extins in Constanta si Timisoara, in 2005 la Oradea, la Cluj-Napoca si Arad. Planurile Selgros includ deschiderea a inca 15 magazine in urmatorii ani.

Pe piata romaneasca, Rewe detine, pe langa cele 10 magazine Selgros, 13 unitati Billa si patru magazine de tip discounter XXL Mega Discount, investitiile totale ridicandu-se la aproximativ 200 de milioane de euro.

Compania Selgros Cash: Carry Romania, care opereaza reteaua de magazine cash:carry Selgros, a realizat anul trecut un profit net de peste 21 de milioane de euro, mai mult decat dublu fata de cel realizat in urma cu un an. Selgros a fost anul trecut al doilea jucator din comertul romanesc, dupa concurentul sau direct, Metro.