Reclamatii

De aproape o luna, intr-un cartier din Plopeni s-a format o balta provocata de spargerea unei conducte de apa potabila. Dupa nenumarate solicitari ale locatarilor, concesionarul serviciului de apa, Hidro Prahova, sucursala Plopeni, a inlocuit conducta fisurata, insa a refuzat sa astupe groapa pana cand proprietarii apartamentelor din zona nu vor plati contravaloarea lucrarilor.

Oamenii sunt nemultumiti ca trebuie sa achite o factura de aproape 600 de lei, care reprezinta de fapt o investitie in infrastructura orasului. ”Desi suma nu este una uriasa, aproximativ 20 de lei pentru fiecare proprietar, totusi nu e normal sa platim noi schimbarea unei conducte care nu se afla in proprietatea noastra.

In plus, multi dintre vecini sunt pensionari cu venituri mici si pentru ei fiecare leu conteaza”, sustine Maria Iordache, unul dintre plopenarii nemultumiti. De partea cealalta, Constantin Popa, seful lucrarii, sustine ca societatea nu are bani pentru a acoperi astfel de investitii.

”Legea spune ca fiecare imobil sa aiba camin propriu de apa, in timp ce blocurile respective erau racordate toate trei la un singur camin. Noi i-am ajutat de fapt sa intre in legalitate, dar nu puteam face acest lucru din banii societatii”, spune reprezentantul Hidro Prahova.

Promisiuni

Plopenarii sunt nemultumiti de serviciile oferite de societatea de apa si canal, care apartine Consiliului Judetean Prahova. Apa este furnizata dupa program, la presiuni foarte mici astfel incat locatarii de la ultimele etaje ale blocurilor trebuie sa care apa cu bidoane de la vecinii de pe palierele inferioare.

Si calitatea apei lasa de dorit, mai ales dupa semnalarea unei avarii, desi pretul platit este cel mai mare din judet: 2,5 lei/mc. ”De multe ori avem parte de apa cu rugina si mil. Eu am trei filtre montate, care tot nu fac fata.

Cumparam apa plata pentru consum deoarece apa de la robinet e buna doar la spalatul rufelor”, spune Cristian Dumitrescu, unul dintre beneficiarii societatii Hidro Prahova. De partea cealalta, autoritatile locale promit ca aceasta problema se va rezolva anul viitor.

Consiliul Local Plopeni este beneficiarul unui program SAPARD in valoare de 12,4 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de distributie a apei in oras.