Directorul de marketing al companiei Blue Air, Florentina Ivan, a declarat ieri ca preturile biletelor pentru zborurile pe relatia Cluj-Napoca - Bucuresti si Cluj-Napoca - Valencia pornesc de la 1 euro plus taxele de aeroport.

"Cu ocazia lansarii curselor de la Cluj-Napoca, initiem o noua clasa tarifara - Connect - care le permite pasagerilor sai sa calatoreasca gratuit pina la Bucuresti daca au cumparat un bilet extern cu plecare din Bucuresti“, a afirmat Florentina Ivan.

Potrivit acesteia, in urma introducerii noilor curse s-ar putea reduce numarul pasagerilor din zona Clujului care preferau sa ia avioane de pe aeroportul din Budapesta. „Am ales Valencia ca destinatie deoarece in acea parte a Spaniei locuiesc si lucreaza foarte multi romani din zona Clujului si a judetelor invecinate“, a mai aratat directorul de marketing al Blue Air.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a declarat, la rindul sau, ca autoritatile judetene vor investi in modernizarea aeroportului, urmind ca in anul 2007 sa inceapa construirea unui nou terminal de pasageri, precum si a unui Cargo, pentru marfa.

„Avem o crestere a numarului de pasageri de 20% fata de anul trecut pe primele 9 luni, iar numarul pasagerilor pe curse charter, turistice, a crescut cu 143%. Am primit promisiuni de la Guvern ca vom primi anul viitor 100 de miliarde de lei vechi, la care se vor adauga alte zeci de miliarde din partea Consiliului Judetean si a Consiliului Local Cluj-Napoca“, a subliniat Nicoara. Directorul Aeroportului, David Ciceo, a sustinut ca mai multe companii aeriene de low-cost - Easy Jet, Ryan Air sau Sky Europe - sint interesate sa opereze curse de la Cluj.

Blue Air, prima companie 100% romaneasca

Blue Air este prima companie low-cost din Romania. Si-a ince-put activitatea in decembrie 2004. Flota are in componenta trei avioane de tip Boeing. A avut peste 240.000 de pasageri transportati pina la sfirsitul anului 2004, iar estimarile arata ca pina la sfirsitul acestui an numarul pasagerilor transportati va depasi 350.000. Blue Air are agentii deschise in mai multe orase din tara si strainatate.