Prefectul de Hunedoara, Marius Cristian Vladu, este cercetat penal de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara, dupa ce consilierul judetean PRM Costel Avram a depus o plangere impotriva acestuia, acuzandu-l de abuz in serviciu.

Reprezentantul CJ a sesizat procurorii in urma unei conferinte de presa in care reprezentantul Guvernului in teritoriu a facut publica o copie dupa cartea de munca a consilierului.

Scandalul dintre cei doi politicieni a izbucnit dupa ce Costel Avram, care este si purtator de cuvant al PRM Hunedoara, a declarat ca Marius Cristian Vladu ar trebui sa-si dea demisia din functie pentru incompetenta, ca urmare a unui raspus oficial emis de acesta intr-o problema privind subventionarea de la buget a apei pentru Valea Jiului.

In replica, prefectul a prezentat presei o copie dupa cartea de munca a alesului judetean, in care se arata ca, in perioada 1994 - 1998 acesta a fost muncitor necalificat si lacatus la Exploatarea Miniera Valea de Brazi, iar in 1998 era vagonetar la aceeasi unitate miniera.

Scandalul s-a mutat acum la Parchetul de pe langa Tribunal, care va trebui sa transeze problema. Costel Avram a depus, marti, prin avocatul sau, o plangere penala pe numele lui Vladu pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi (art. 246 si 247 Cod Penal).

In documentul inaintat procurorilor, consilierul a aratat ca prefectul "a prezentat opiniei publice date personale, afisand ostentativ o copie dupa cartea de munca pe care o procurase fara cunostinta si fara consimtamantul meu". Liderul PRM sustine ca i-au fost incalcate drepturile fundamentale stabilite de Constitutia Romaniei si i-a fost afectata imaginea publica.

"Mi se pare anormal sa mi se incalce drepturile. Am pus pe cineva sa ceara o copie dupa cartea mea de munca de la Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara si raspunsul a fost ca se elibereaza numai titularului sau cu acceptul titularului. Este ilegal ceea ce s-a intamplat", a declarat Costel Avram.

Alesul judetean a mai spus ca saptamana viitoare va sesiza si Comisia de Abuzuri din Camera Deputatilor in legatura cu fapta prefectului si chiar va cere suspendarea din functie a lui Vladu pana la finalizarea cercetarilor, pentru a avea garantia ca se judeca pe picior de egalitate cu reprezentantul Guvernului in teritoriu.

Pe langa Vladu, consilierul judetean s-a indreptat si impotriva celorlalte persoane care i-au facilitat prefectului procurarea copiei de pe carnetul de munca si a anuntat ca se va constitui parte civila in dosar cu o suma pe care o va preciza ulterior. "Este vorba despre o suma modica, dar vreau sa-si ceara scuze public, pentru ca a gresit in fata mea", a mai spus Avram.