Europarlamentarul Dumitru Becsenescu, patronul hotelului RIU Fantasy Beach din Mamaia se dovedeste a fi un adevarat campion al tepelor.

Pe langa zecile de miliarde de lei pe care le datoreaza bugetului de stat (motiv pentru care ANAF a trecut la executarea silita a firmelor Antares, detinute de deputatul valcean), salariile pe care platea cu intarziere sau chiar deloc angajatilor sau taxa datorata concernului RIU, un alt nume mare se adauga pe lista neagra a europarlamentarului Becsenescu.

Este vorba despre un fost partener strain de-al deputatului, un german care a fost nevoit sa plece din Romania cu coada intre picioare si cu o parere „buna” pe masura tratamentului care i-a fost aplicat. Germanul Wofgang Schmidt a fost director al RIU Romania si director general al hotelului Fantasy Beach in perioada mai- septembrie 2006.

Potrivit datelor noastre, Schimdt nu a fost platit pentru nici una din cele cinci luni pe care le-a petrecut in Romania, de fiecare data motivele lui Becsenescu fiind de-a dreptul penibile: diferente ireconciliabile de curs valutar, legislatia romaneasca cu privire la regimul strainilor. In total, cateva zeci de mii de euro, daca tinem cont de functia pe care a ocupat-o la hotelul lui Becsenescu.

"Aveti grija sa nu luati teapa de la romani!” este mesajul pe care Wolfgang Schmidt il transmite acum tuturor oamenilor de afaceri germani care fac greseala de a investi in Romania. Persoane apropiate fostului director RIU ne-au marturisit faptul ca Schmidt „s-a intors in Germania cu cel mai amar gust din cariera lui”.

Nefiind cetatean roman, cel care i-a construit lui Becsenescu imaginea RIU in Romania nu-si mai poate revendica acum cele cinci salarii, ramanand insa sa propovaduiasca in Europa „profesionalismul”, „seriozitatea” si „ospitalitatea” romanilor de genul europarlamentarului de Valcea.

Iata cum alesii nostri nu precupetesc nici un efort pentru a-si bate joc de imaginea unei tari oricum imbecilizate de abuzurile tuturor becsenestilor care s-au perindat pana acum la guvernare. In replica, Becsenescu a trecut la represalii impotriva angajatilor pe care ii banuieste ca i-au demascat afacerile.

Zilele acestea, avocatii sai au dat in judecata mai multe persoane suspectate de europarlamentar ca ar fi ridicat coltul covorului sub care obisnuia sa-si mature ilegalitatile. Angajati de rand, directori, asociati sunt interogati, torturati psihic si pusi sa-i toarne pe cei care au deschis gura.

Teapa dupa teapa: fostii proprietari ai hotelului asteapta si acum banii de la Becsenescu

Becsenescu vrea acum sa se razbune, ditamai europarlamentarul multimilionar neintelegand pur si simplu cum poate avea „mujicul” curajul de a se rascula.

Deputatul nu poate accepta rusinea de a fi demascat ca tepar si evazionist, motiv pentru care ii recomandam sa-l dea in judecata si pe Sebastian Bodu, tinand cont de faptul ca ANAF a fost cea care i-a creionat cel mai bine imaginea de infractor. Pana ce se va razboi si cu Fiscul, va avea nevoie de toata puterea sa de convingere pentru a-i opri pe cei de la RIU sa nu plece din tara.

Toate articolele din „Replica” au fost traduse si prezentate directorilor de la RIU Hotels, care s-au aratat de-a dreptul socati sa afle cu cine s-au asociat. Respectabilii oameni de afaceri au recunoscut ca este pentru prima data cand RIU este pus intr-o situatie atat de jenanta, din cauza unui marunt (pentru ei) om de afaceri local.

Managerii germani au aflat de la noi despre situatia financiara dezastruoasa a firmelor Antares, in privinta careia Becsenescu a avut grija sa fie extrem de discret. In aceste conditii, viitorul europarlamentarului este foarte departe de rozul pe care il are si hotelul sau din Mamaia.

Hotel in jurul caruia se invarte o alta teapa marca Becsenescu: fostii proprietari ai imobilului mai au si la aceasta ora de primit cateva sute de mii de euro de la europarlamentar, care, iata, si-a fixat se pare ca scop in viata sa tepuiasca pe toata lumea. Vom reveni.