Ministerul Transporturilor urmeaza ca astazi sa decida daca va mai continua sau nu colaborarea cu firma TODINI. Aflat intr-o vizita fulger la Sibiu, Radu Berceanu nu s-a sfiit sa-si decalare nemultumirea totala pe care o are in legatura cu ritmul lucrarilor la centura ocolitoare a Sibiului.

Reprezentanti Todini sunt asteptati de ministru la negocieri, desi ministrul a spus joi ca firma nu va mai primii nici un ban in plus pentru continuarea lucrarilor.

Radu Berceanu venut la Sibiu la sfarsitul saptamanii trecute s-a declarat nesups de mahnit de felul in care decurg lucrarile in zona si nu s-a sfiit sa afirme ca e posibil sa rezilieze contractul cu firma Todini. „Aceasta lucrare a inceput in 2003, ar fi trebuit ca acum vreo 10 zile sa fie gata, sa vin aici sa inauguram centura.

Sigur, constructorul da vina pe anumite probleme, in general legate de exproprieri si de utilitatile care au fost aici. La randul nostru, avem si noi o serie intreaga de nemultumiri. Nu vreau sa creada cineva ca mai sunt vremurile in care tot ce cereau constructorii, imediat se si aproba”, spune Radu Berceanu.

De asemenea, ministrul Transporturilor a dat si un termen limita pana cand vrea ca lucrarile in zona sa fie finalizate, sfarsitul anului 2007 chiar daca ca Todini cere ca termen anul 2008. Radu Berceanu s-a aratat deosebit de nemultumit de felul in care s-a muncit la centura pana acum.

"Am venit acum doua luni de zile, iar muncitorii lucrau cu o viteza de genul, inset, insetisor”, spune ministrul. Astazi Ministerul asteapta propunerile companiei. Acestia insa cer milioane de euro in plus. „Nu cerem ceva deosebit. Doar cele 5 milioane de euro pentru lucrarile de pana acum.

Vrem sa stam aici si sa lucram”, spune Jean Paulo Mancinni, Area Manager al companiei Todini.