Paszkany a infiintat Napoca Industrial Park, companie cu care vrea sa deruleze cele trei proiecte. Proiectele de achizitionare sau concesionare de terenuri in cele trei orase sunt avansate, dar inca nu suntem in stadiul de a le face publice, ne-a declarat Paszkany.

Terenurile in zone care sa fie bine situate fata de parcurile industriale existente nu mai sunt disponibile, iar interesul societatilor cu care suntem in discutii s-a indreptat catre cele trei localitati, a explicat Paszkany. Napoca Industrial Park are sediul intr-un bloc de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, in centrul Clujului. La ap.

65 este sediul cabinetului de avocatura Farkas Zoltan & Co, care apartine avocatului pe care Paszkany l-a mandatat sa infiinteze societatea. Potrivit Ministerului Finantelor Publice, societatea se ocupa cu productia de cabluri electrice si optice si are doi angajati. In ultimul semestru din 2005, societatea a inregistrat o pierdere de 46.000 de lei.

Linistea de dinaintea achizitiei

N-am auzit de aceasta societate, a declarat Vasilica Baciu, director al Directiei pentru Zone Asistate si Ajutor de Stat (DZAAS) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Baciu coordoneaza avizarile pentru societatile care vor sa administreze parcuri industriale. N-am facut tevatura pentru ca inca nu am semnat contractele, a explicat Paszkany.

In Galati si Satu Mare suntem in tratative avansate, am semnat deja precontractele. Vom construi cladirile si le vom preda la cheie, a explicat omul de afaceri. Pretul de pornire a licitatiei pentru concesionare, in cele trei parcuri, va fi de 7,5 euro/mp. Poate ajunge si la 12 euro, in functie de cat va trebui sa investim noi, spune Paszkany.

Galatiul nu se vinde

In Galati, singura societate care detine acest titlu este Industrial Park, cu asociat unic Consiliul Local (CL). Nu am primit o asemenea solicitare si nu putem vinde societatea, pentru ca e proprietatea CL, a declarat administratorul parcului, Viorel Munteanu. Licitatia pentru concesionarea parcelelor din Galati va incepe de la 10 eurocenti/mp pe luna.

Directia pentru Zone Asistate si Ajutor de Stat (DZAAS) arata ca in Arad si in Satu Mare nu exista parcuri industriale care sa fi primit avizele oficiale, iar pe adresa institutiei inca nu a venit o astfel de cerere din partea companiei clujene. Am avizat toate solicitarile care au venit de la Cluj, a declarat Baciu.

Potrivit DZAAS, societatile care administreaza parcuri industriale sunt, in Cluj, Arc Parc Industrial Dej si Tetarom.

Investitie profitabila

Angela Popescu, fost director al producatorului de lenjerie Argos, a cumparat cinci hectare in perimetrul Parcului Industrial Dej si a semnat cu administratia un contract de dare in folosinta a terenului. Singurul investitor care a achizitionat teren in parc este producatorul suedez de anvelope Trelleborg.

Numele celor trei societati cu care administratorul parcului este in negocieri ramane secret. Inca nu am semnat contractele, si nici nu ne grabim. Le vom semna in ianuarie-februarie, a declarat Adriana Cristea, administrator al Parcului Industrial Dej. Afacerea cu parcuri industriale se dovedeste profitabila in Cluj.

Primele doua parcuri industriale infiintate, Tetarom 1 si 2, sunt concesionate integral catre investitori. Cele doua cumuleaza 38 de hectare. In proiect este si Parcul Tetarom

Afaceri in toata tara

Principalul business al lui Paszkany este cel din domeniul comercial. Dupa ce a preluat echipa de fotbal din Liga 1 CFR Ecomax, Paszkany a inaugurat, luna trecuta, centrul comercial Sigma Shopping Center. In cladirea de birouri, si-a instalat sediile pentru majoritatea societatilor sale.

Omul de afaceri asteapta finalizarea constructiei la al doilea mall din Cluj, Polus, si va deschide un astfel de centru comercial si in Constanta. In cele doua, Paszkany va investi 200 de milioane de euro, prin compania Trigranit Omul de afaceri din Cluj este actionar cu 25% si in compania South East EuroMentor.

Prin aceasta, a vrut sa construiasca un alt mall in Cluj, pe locatia unde acum se ridica Iulius Mall, initiat de ieseanul Iulian Dascalu. Paszkany va construi centrul comercial Esplanada in Bucuresti, care se va intinde pe 10 ha si va insuma o investitie de 1,2 miliarde de euro.