BRD a inaugurat, in ultimele doua saptamani, 20 de unitati in Cluj-Napoca si una in orasul Huedin. La randul sau, BT vrea sa deschida alte doua agentii pana la sfarsitul anului, iar Banca Comerciala Romana (BCR) intentioneaza sa inaugureze trei unitati in oras, ca sa ajunga la 19 sedii.

BRD a investit peste trei milioane de euro in extinderea retelei de agentii in Cluj si alte trei milioane de euro in amenajarea si reamenajarea sediilor existente.

Nu am cumparat nici un sediu, toate sunt inchiriate. Intentia a fost de a ne apropia de clienti si de a ne extinde aria, a declarat directorul Grupului BRD Cluj, Mihai Teodorescu. Acesta sustine ca institutia bancara nu a realizat un studiu de piata care sa arate daca exista piata pentru atatea agentii in Cluj. Vom vedea daca sunt rentabile, a declarat Teodorescu.

Directorul BRD Cluj nu a precizat la ce cuantum se ridica chiriile pe care banca le va plati pentru sedii, insa a sustinut ca acesta va fi un factor de presiune pentru obtinerea de profit. Cu 21 de inaugurari in doua saptamani, BRD a avut un ritm de crestere de-a dreptul debordant, crede subprefectul Calin Platon.

Nu ma asteptam sa surclasati o institutie bancara cu sediul central in Cluj, a recunoscut Platon.

BT mai deschide doua agentii

Spre deosebire de agentiile mai vechi, unitatile pe care BRD le-a deschis in Cluj sunt mici si plasate stradal sau in interiorul unor centre comerciale. De cealalta parte, BT va deschide inca doua agentii pana la sfarsitul anului, in cartierele Manastur si Iris. Nu mai avem bani pentru altele, a recunoscut directorul general BT, Robert Rekkers.

Acesta a declarat ca banca clujeana a castigat o cota de piata importanta prin deschiderea de noi agentii. Oamenii nu mai vor sa vina in centru pentru servicii bancare, a explicat Rekkers.

La randul ei, BCR deschide patru unitati in judet pana la sfarsitul anului, dintre care trei in Cluj-Napoca si una in Turda. Potential exista si pentru mai multe agentii, a declarat Laura Moldovan, director de marketing BCR Cluj. Judetul are cel mai mare numar de agentii banca-re din afara Bucurestiului, majoritatea in Cluj-Napoca.

Dintre cele 37 de banci care au primit autorizatie de functionare din partea bancii centrale, 36 au deschis unitati in resedinta de judet.