Amintiri pe-un colt de perete

Usa camerei 331 dintr-un camin de la Transporturi, locul unde Calin Gordea a trait 2 ani, era ieri ferecata. Colegii tinarului il plingeau in tot acest timp la inmormintarea de la Zalau. Nu si-au uitat camaradul. Pozele lui, caricaturi, mesaje de adio, la umbra carora ardeau candele nestinse, au impinzit holurile caminului.

La numai 1 kilometru departare, intrarea Facultatii de Stiinte Economice era si ea impinzita cu fotografii ale tinarului care a fost omorit in noaptea de luni spre marti, chiar de ziua lui!

Mesaje de despartire

"Poate raiul a avut nevoie de tineretea, frumusetea si vivacitatea lui... poate acum isi serbeaza ziua de nastere alaturi de ingeri“, este unul dintre mesajele de despartire.

Calin era student in anul II, „unul foarte linistit“, dupa cum ne-a povestit decanul facultatii, Dumitru Matis. „Regretam profund aceasta intimplare, este primul caz de acest gen din istoria facultatii“, a mai mentionat acesta, promitind ca va lua legatura cu parintii tinarului dupa inmormintare, la care conducerea facultatii a trimis coroane.

Mars la Obsession

Apropiatii tinarului au propus pe forumurile editiilor online ale mai multor publicatii clujene ca toate cunostintele, prietenii ori cei care au fost marcati de tragedia lui Calin Gordea sa se organizeze seara de seara, in grupuri largi, cu luminari, in fata clubului Obsession. „Doar in acest fel putem face ceva concret“, este de parere unul dintre initiatorii marsului tacerii.

Studentii doresc, prin gestul lor, sa protesteze fata de indolenta celor raspunzatori de moartea lui, si anume oamenii de ordine ai clubului, dar si sa traga un semnal de alarma pentru insecuritatea generala din cluburile clujene.

"Te vom iubi mereu!“

Calin Alexandru Gordea a fost inmormintat ieri in orasul natal, Zalau. Zeci de prieteni si colegi de facultate din Cluj au tinut sa-i fie aproape, ei purtind la slujba de inmormintare tricouri inscriptionate cu poza tinarului si mesajul "Te vom iubi mereu!“

Lacrimi pentru Calin

Calin Gordea, fiul locotenent-colonelului Alexandru Gordea, seful Casei Armatei din Zalau, a fost insotit ieri pe ultimul sau drum de circa 300 de persoane, care s-au inghesuit in Sala Mare a Casei Armatei, locul unde a avut loc slujba de inmormintare.

Sute de coroane de flori, printre care una si din partea primarului Clujului, Emil Boc, au fost depuse in memoria unui tinar „despre care nu se poate spune nimic rau“, dupa cum afirma Cristina, o apropiata de-a lui Calin. „Am tinut sa fiu aproape de el, pentru ca era un suflet bun.

Il stiam de mai mult timp si nu mi-a venit sa cred cind am auzit ca a fost omorit in bataie, mai ales ca eram in seara respectiva cu el in club“, a suspinat Cristina.

Politia are pozele agresorilor

Martori la tragicul eveniment in urma caruia Calin Gordea si-a pierdut viata sustin ca autoritatile au intrat in posesia pozelor agresorilor. „Este vorba despre trei tineri care au dat in el, dupa care Calin a murit. Pe cind am ajuns eu afara, medicii incercau sa-l resusciteze, insa a fost prea tirziu.

Sper doar ca pozele sa grabeasca lucrurile si vinovatii sa plateasca pentru ce au facut“, ne-a declarat o persoana care era in clubul Obsession in seara in care tinarul de 21 de ani a fost omorit in bataie. (Andi DAISZLER)

Vroia sa se faca stilist

O vecina de bloc de-a lui Calin, Anastasia Opris, ne-a povestit despre acesta ca era un tinar mereu vesel si cu zimbetul larg. „Parintii lui au fost socati si distrusi la primirea vestii“, ne-a povestit tinara. Calin avea un vis, dorea sa se faca stilist, si sa-si deschida un salon numai al lui, dupa ce ar fi terminat cursuri in domeniu.

Sora lui mai mare a terminat facultatea tot la Cluj, iar ieri a venit la inmormintarea fratelui lui din Italia, pentru a-si lua ramas-bun de la el.