Inspectorii Corpului de control al Guvernului au inceput verificarea activitatii conducerii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia. In paralel, vor fi verificate si actele complexurilor energetice din Turceni si din Rovinari.

Angajatii Corpului de control vor vcerifica toate achizitiile facute din anul 2004 si pana acum. Conducerea SNLO a fost implicata in mai multe scandaluri legate de afaceri cu energie electrica.

De asemenea, conducerea complexului din Truceni a fost implicata in dosarul stramutatilor de lux. Acestia si-au construit case la marginea orasului Targu-Jiu cu fonduri din minerit.

Controlul a fost dispus la cererea liderului PNL Gorj, Dan Morega. Acesta a acuzat presupusa existenta a unei retele mafiote care ar fi capusat compania de stat.

Directorul SNLO, Dan Burlan, spune ca nu are indicii legate de afaceri necurate. El spune ca toate contractele comerciale ale SNLO au fost legal incheiate.

Dan Burlan a adaugat ca a existat o verificare similara in luna mai, care a aratat ca nu ar fi nereguli. Autoritatile gorjene vor verifica toate contractele incheiate de SNLO. \

In special, cele incheiate cu compania SC CELLUC TRANS SRL Motru, despre care Dan Morega a afirmat ca ar fi ilegale.

Intre timp, fostul director al SNLO timpul guvernarii PSD, Tiberiu Trotea, vrea sa intre in PD. Cererea sa de adeziune vine in contextul in care au aparut o serie de zvonuri legate de interesul procurorilor in legatura cu relatiile dintre compania de stat si unele firme-capusa.

Fostul director PSD a fost demis din functie chiar de catre liderul PD Gorj, fostul secretar de stat Ionel Mantog. In prezent, Trotea ocupa functia de director pe probleme de minerit la Complexul Energetic Turceni. Fostul director al SNLO a facut in anul 2004 campanie electorala pentru PSD Gorj, impreuna cu deputatul Victor Ponta.

Cu cateva zile inainte de alegeri, el s-a inscris in PNL iar acum a demisionat si din acest partid. Liberalii gorjeni considera Tiberiu Trotea ar fi un caz clasic de traseism politic.