Clujenii, euro-informati

Timp de aproape doua saptamini, clujenii vor putea afla detalii despre Uniunea Europeana de la punctele de informare ale Partidului Democrat din judet. Potrivit presedintelui Partidul Democrat Cluj, Daniel Buda, „campania de euro-informare va avea loc in majoritatea localitatilor din judet, fiind alese, in total, opt orase si comune".

"Am demarat aceasta campanie de informare pentru ca cetatenii tarii sa fie bine informati si sa afle cit mai multe detalii despre integrarea in UE, si cu bune, si cu rele", apreciaza Radu Tirle, senator PD de Bihor si observator in Parlamentul European, prezent duminica la Cluj-Napoca in calitate de coordonator al campaniei de euro-informare pentru judetul Cluj.

Actiunile vor continua pina la 1 decembrie, fondurile alocate acestei campanii venind din partea Partidului Popular European (PPE).

"Iubesc Europa!"

Campania partidului UDMR va incepe in 22 noiembrie, va dura o saptamina si se va derula sub deviza: „Iubesc Europa!". Vor fi impartite 3.000 de pliante in limba maghiara, iar caravana UDMR se va deplasa in regiunile din Ardeal cu populatie preponderent maghiara. „Noi nu vom face altceva decit vom prezenta Europa pe intelesul tuturor, adica intr-o saptamina le vom explica oamenilor din opt localitati ardelene ca palinca si proiectele SAPARD pot convietui foarte bine", explica Kovacs Peter, presedintele executiv al UDMR.

Campania a costat aproape 400 de milioane de lei vechi si a fost cofinantata de UDMR si de Fundatia „Comunitas".