Alaturi de PPE

Zilele acestea, democratii sibieni vor da publicitatii numele candidatilor lor pentru Parlamentul European. Filiala PD Sibiu are dreptul sa numeasca doi reprezentanti. Insa printre ei nu se va afla senatorul Nicolae Neagu.

"Imi pastrez declaratia: nu voi candida. Am multe de facut ca parlamentar roman, sint abia la primul mandat, trebuie sa invat. In acest moment, nu sint pregatit. Iar personal, nici nu-mi doresc aceasta functie", a precizat Neagu.

Insa a fost foarte clar in ceea ce priveste responsabilitatile unui demnitar european: un CV impecabil, cunostinte vaste in politica si administratie, limbi straine. In acelasi timp, seful democratilor sibieni a reluat ideea potrivit careia PD ar trebui sa candideze separat de PNL la alegerilor europene.

"In mai 2007, ar trebui sa ne jucam soarta pe liste separate. Asta nu inseamna ruperea protocolului. Dar, spre binele Romaniei, PD trebuie sa fie alaturi de popularii europeni, cel mai numeros grup parlamentar european, si asta ne diferentiaza de liberali sau de social-democrati. Nu vrem coalitii de conjunctura", a subliniat Neagu.

Neintelegeri in Alianta

Senatorul PD Nicolae Neagu este la un pas de a rezolva problema "deputatului lipsa", pe care sibienii il asteapta de aproape doi ani.

Lunea trecuta, in cadrul celei mai recente intilniri a Consiliului National de Coordonare, Neagu a primit asigurari ca PNL si PD au cazut la intelegere asupra desemnarii unui parlamentar pentru Sibiu.

Se pare ca democratii vor putea numi propriul candidat, dupa ce liderii nationali au incheiat un „troc". Astfel, PNL va numi un parlamentar in Dimbovita, pe un post vacantat de o deputata care a primit un mandat diplomatic.

In schimb, PD-ului ii revine Sibiul. Ramine ca reprezentantii Aliantei sa se puna de acord si la nivelul judetului. „Liberalii nu au ce ne reprosa. Acum, dl. Petria trebuie sa inteleaga si sa se dea deoparte. Sa decida PNL ce va face cu el, insa oricum, nu cred ca e bine sa fie dat afara din partid", spune senatorul sibian. Dar liberalii judetului nu renunta.

Presedintele organizatiei municipale PNL Sibiu, Eugen Mitea, sustine ca partidul sau ramine indreptatit sa desemneze deputatul lipsa. „Dl. Neagu rezolva problema asta de vreo doi ani. Noi nu stim de nici un schimb cu Dimbovita si nici nu mi se pare corect. E impotriva legii electorale. PNL trebuie sa numeasca deputatul lipsa", a replicat Mitea.

Scoala de proiecte

15 primari PD din judet vor participa, in curind, la un training de partid. Senatorul Neagu va aduce la Sibiu, pe 3 decembrie, un grup de lectori din partea Partidului Popular European, care urmeaza sa le explice edililor cum sa alcatuiasca proiecte de dezvoltare, in vederea obtinerii de finantari europene. Vor fi prezenti mai multi ministri democrati, iar Neagu spera sa obtina si participarea presedintelui PD, Emil Boc.

"Colocviile vor fi publice, desigur ca vom discuta si cu primarii PSD, care indraznesc sa-mi urmeze sfatul tehnic, daca nu mi-au urmat sfatul politic. Dar am dori ca primariile noastre sa fie, daca se poate, primele care pot accesa fondurile de aderare", a anuntat parlamentarul democrat.