Societatea care administreaza domeniul public din Timisoara a fost la un pas de a legifera o asociere cu o firma infiintata de nici doua luni pentru a rula o suma de 53 de milioane de euro.

Consilierii locali au fost pusi in fata unui proiect de hotarare prin care se aproba asocierea SC "SAP Secure Automatic Parking" SRL cu SC "Administrarea Domeniului Public" SA pe o perioada de 49 de ani cu scopul de a construi si exploata comun sase parcari supraterane si o parcare subterana.

Referatul de sustinere a proiectului a fost semnat de seful Biroului de Transport si Siguranta Circulatiei din cadrul Primariei, Culita Chis, dar nu era avizat juridic. Interesant este ca firma mentionata a fost inregistrata la Oficiul Registrul Comertului doar in luna octombrie, cu un capital social subscris minim, de 200 RON.

In aceeasi luna, reprezentantii firmei au propus asocierea in participatiune cu ADP, pentru construirea parcarilor, totalizand un numar de 3.500-4.180 locuri de parcare. "Insasi scopul infiintarii societatii a fost acela de a finanta, proiecta, construi si exploata cele opt parcari in asociere cu "ADP" SA.

In acest sens, societatea a facut dovada ca dispune de resursele financiare necesare sustinerii acestui proiect", a mentionat in referat seful Biroului Transporturi.

Proiectul de hotarare prevedea concesionarea a sase locatii din oras: terenul unde se afla amplasat ceasul floral, zona BRD din Complexul Studentesc, zona Circumvalatiunii, zona Brancoveanu la magazinul "Kaufland", zona Piata 700 si strada Bocsa, in parcarea magazinului "Bega".

Dupa ce consilierii social-democrati au observat neregulile din proiectul propus, acestia au cerut dezbatere publica, insa executivul Primariei a schimbat proiectul: noua forma prevedea prelungirea concesiunii pentru doar doua locatii de la 25 de ani la 37 de ani. "Habar nu avem ce e cu firma aceasta.

Nu avem un CF-uri pentru locatiile respective, firma nu are o situatie juridica clara, de aceea am cerut dezbatere publica", a explicat consilierul Sorin Grindeanu, liderul de grup al PSD din cadrul CL.

In discutii a intervenit si secretarul municipalitatii, Ioan Cojocari, care a transat problema din start: "era un proiect perfect ilegal", le-a spus el consilierilor. Interesant este ca proiectul a fost deja promovat prin revista oficiala a municipalitatii.

In "Monitorul Primariei", care se distribuie gratuit la mii de cetateni, prima pagina este marcata de un titlu care anunta infiintarea celor 4.000 de noi locuri de parcare.