Orasul Baicoi s-a pricopsit cu un autoturism Skoda Felicia. Cumparat din bani publici, pentru suma modica: 760.000.000 lei. O bagatela, ar spune un primar pretentios. Daca mai adaugam si faptul ca nu era pentru primarul Nicolae Spiridon, ci pentru Politia Comunitara, oricare cetatean si-ar dori sa fie condus de un asemenea edil grijuliu.

Onoarea si imaginea politiei comunitare din orasul Baicoi au fost motive temeinice pentru cumpararea limuzinei. Doar intram in Europa si musai ca dotarea comunitarilor baicoieni sa fie pe masura integrarii. Cum nici macar Politia Comunitara din Ploiesti nu are asa automobil, primarul Nicolae Spiridon a decis ca trebuie sa isi ia un pic de vacanta. Platita din bugetul local.

Dar ce te faci cu limuzina? O fi buna? N-o fi? Trebuia testata. Pe rol de test-driver: nimeni altul decat primarul Nicolae Spiridon!

Masina Politiei Comunitare din Baicoi a vazut Europa. La ea acasa!

Primarul orasului Baicoi, Nicolae Spiridon, a decis ca autoturismul Politiei Comunitare trebuie "rodat". Nimic mai simplu, pentru un primar destoinic. A luat de la casieria primariei suma de 28 de milioane de lei, iar restul, banuim ca mai avea si domnia sa pe acasa cate ceva economii, dupa care a plecat in lumea larga.

Spre Belgia! Cum drumul pana acolo este destul de lung, oricine isi inchipuie ca ar fi fost tare greu fara familie alaturi. Nu de alta, dar ce sot iubitor ar fi dansul? Ce tata grijuliu ar fi acela, care sa plece taman spre Belgia, si sa-si lase copiii singuri, acasa? Asa ca, a incarcat, in Skoda Felicia, bagajele de drum, sotia, plus cei doi copii, si a pornit in voiaj. Calatoria celor patru, se pare ca a fost una deosebita, dar nu va putem prezenta fotografii sau amintiri. Nu pentru ca nu am vrea noi. Oricat am incercat sa luam legatura cu primarul Nicolae Spiridon, nu a fost posibil.

"Este plecat pe teren!" - ni s-a spus, din partea Primariei Baicoi. "Incercati pe mobil!". Am incercat. Era inchis. Telefonul, nu primarul.