Viteza neadaptata la carosabilul alunecos, in curbe periculoase a facut 10 victime in mai putin de 24 de ore. Nu mai putin de trei accidente s-au produs in acelasi loc, in apropiere de Cristian iar in toate cazurile viteza a fost devina. Patru dintre raniti sunt in stare deosebit de grava.

Primul accident a avut loc intre Cristian si municipiul Sibiu. O Dacie care initial derapase pe sosea s-a oprit in parapetul de pe marginea drumului si a fost la un pas de a se rostogoli in rapa. La cateva minute, cinci persoane au plonjat in rapa cu o alta masina, dupa ce au incercat sa evite Dacia oprita initial in parapet.

Viteza prea mare pentru conditiile in care se circula putea circula pe carosabilul umed, l-a impiedicat pe sofer sa poata redresa masina si s-au trezit direct in rapa. "Era polei pe jos. Am intrat in derapaj, am incercat sa scot masina sa o redresez, dupa trei minute, a venit dansul cu masina, nu stiu ce viteza a avut ca si-a luat zborul acolo jos.

Eu imi cautam triunghiul ca sa vada si ceilalti ca daca nu, intrau aici peste mine", spune soferul Daciei. Toti cei cinci ocupanti ai masinii care a ajuns in rapa au fost transportati de SMURD si Ambulanta la Spitalul Clinic Judetean Sibiu.

"In Serviciul de Urgenta au fost aduse cinci victime ale unui accident rutier, dintre care doi sunt intr-o stare mai grava, cu traumatisme de sold si coloana, care sunt investigate radiologic. S- ar putea ca acestia sa ramana internati. Ceilalti trei au suferit traumatisme mai usoare", spune medicul Draia Cotizo, de la Spitalul Judetean Sibiu.

Tot viteza

La numai doua ore, un alt treilea accident s-a petrecut in acelasi loc. Si aici, tot viteza a fost cauza. "S-au gasit 4 victime in stare destul de grava, una dintre victime a necesitat manevre de descarcerare, s-au instituit masuri de prim ajutor si au fost transportate la spital, spune

Adina Toader, medic SMURD Sibiu. Oamenii legii recomanda soferilor mai multa atentie la volan.