Mai multi proprietari de depozite en-gros din municipiul hunedorean Petrosani si-au extins activitatea pana in marginea Drumului National 66, cu acordul Primariei, care a emis autorizatiile necesare, spre disperarea politistilor de la Serviciul Circulatie, care se vad neputinciosi in ceea ce priveste remedierea problemei.

La iesirea din oras, soseaua este sufocata de constructii, care au ocupat trotuarele si aproape si prima banda de circulatie, cu acordul administratiei publice locale, desi in zona respectiva se inregistreaza cele mai multe accidente rutiere mortale.

Reprezentantii Serviciului Politiei Rutiere Valea Jiului au incercat sa rezolve problema si sa discute cu proprietarii depozitelor de marfuri, insa s-au retras neputinciosi cand au vazut autorizatiile emise de Primarie.

Seful Politiei Rutiere, Petre Marza, a spus ca s-a dus sa discute cu reprezentantii acestor societati, pentru ca este anormal sa te extinzi pana intr-un drum national, dar acestia din urma le-au aratat oamenilor legii autorizatiile de constructie si avizele necesare eliberate de Primarie, astfel ca nu a putut fi luata nici o masura.

In consecinta, politistii s-au adresat Primariei Petrosani si, prin adresa 14.358/29 noiembrie 2006, s-a solicitat adoptarea unor masuri de urgenta de catre municipalitate, in vederea remedierii situatiei.

De asemenea, reprezentantii Serviciului Politiei Rutiere au mai cerut administratiei locale si sa li se solicite avizul, in conformitate cu Ordonanta de Urgenta 195/2002 privind eliberarea autorizatiilor de constructie emise in apropierea drumurilor nationale.

Problema este ca edilii apreciaza "progresul" si nu vad nici o neregula in extinderea proprietarilor de depozite. Primarul municipiului, Carol Schreter, este de parere ca "trebuie sa-i lasam sa se dezvolte". "Zona aceea va fi cea mai aglomerata din oras. Ea trebuie sa se dezvolte in continuare si noi ii sustinem, dar totul sa fie legal.

Este normal ca la extremitatea orasului sa existe depozite de marfa, dar trebuie sa facem in asa fel sa nu existe accidente acolo", a adaugat edilul. El a mai precizat ca "toate societatile de acolo au autorizatie de constructie".