Procurorii militari din Cluj au publicat primele date din ancheta pornita in cazul prabusirii elicopterului SMURD in Muntii Calimani, in seara zilei de 23 decembrie. Pilotii dau vina pe conditiile meteo.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar din Cluj, Viorel Siserman, declara ca pilotul si copilotul spun ca accidentul s-a produs din pricina cetii. In accident a fost ranita o persoana iar ceilalti trei membri ai echipajului de zbor au scapat teferi.

Magistratii au ajuns la concluzia ca nu poate fi vorba de o aterizare fortata, ci de un accident de munca. Si asta pentru ca toti cei patru ocupanti ai elicopterului se aflau in misiune.

Aparatul de zbor s-a lovit insa de un brad ascuns in ceata, pe un varf de o altitudine de 1486 de metri. Girofarul elicopterului a ramas prins in crengile bradului.

Fragmente din elicopter au fost raspandite pe o suprafata de 1.400 de metri patrati. Elicopterul este distrus in proportie de 90 la suta.

Membrii echipajului de zobor au fost gasiti cu ajutorul indicatiilor date prin telefoanele mobile si cu sprijinul unui padurar. Raportul preliminar al anchetatorilor va fi gata peste doua saptamani.