Expozitii, film, cultura media si muzica de buna calitate. Asta ne rezerva pentru ziua de astazi programul Sibiu Capitala Culturala Europeana.

Expozitia “Tezaure Umane Vii”, site-ul de internet realizat prin proiectul “Sibiu, tinutul meu natal”, ambele apartinand Complexului National Muzeal Astra, documentarul “Welcome to New York”, la Studioul Astra Film si “Pino Bar” cu Cipi Oancea, in Imperium Pub. Dumneavoastra alegeti!

“Sibiu, tinutul meu natal”, publicatie virtuala internet, site: www.sibiulmeu.ro, desfasurare continua

Publicatia virtuala a Complexului National Muzeal “Astra”, reprezentata prin site-ul de internet www.sibiulmeu.ro, incearca o apropiere a diasporei sibiene si din toata Romania de valorile si traditiile romanesti pe care le-au lasat in urma. Site-ul poate fi accesat in orice moment, la adresa amintita.

Aceasta este doar prima parte a proiectului, pentru ca in partea a doua a lui, in lunile ce urmeaza, CNM Astra isi propune sa organizeze la Sibiu o intalnire a disporei romanesti si o reintalnire cu tradita.

Expozitie “Tezaure Umane Vii”, Complexul National Muzeal Astra, Casa Hermes, Piata Mica, ora 10:00

An de an, in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiul, Complexul National Muzeal “Astra” aduna mari mesteri populari din cele mai izolate regiuni ale Romaniei, dar in care traditia inca se mai pastreaza pentru ca acestia sa predea invataturile lor stramosesti ucenicilor. Expozitia “Tezaure Umane Vii” tocmai acest lucru prezinta.

Munca unor mesteri populari adunati la Sibiu din toata tara si dialogul lor cu generatiile viitoare transmitand traditiile pe care doar ei le cunosc. Realizarile din anii precedenti ale micilor mesteri si ale indrumatorilor lor pot fi vazute in aceasta expozitie. “Tezaure Umane Vii” este un eveniment care a primit pentru desfasurare sprijinul si acordul UNESCO.

“Bun venit la New York”, realizat de Bettina Perut si Ivan Osnovikoff, Statele Unite ale Americii, 2006, 65 min, Studioul Astra Film, Piata Huet, ora:14:00

Visul american privit de jos in sus. Toata bogatia si faima unui oras de tagma New York-ului data la o parte si privit in spatele ei. Gunoaie, sobolani, productie mecanizata si periferie. Toate in contrast cu oamenii, politica, moda, stralucirea si luxul. America asa cum nu ati mai vazut-o niciodata.

“Welcome to New York” e o reflectie asupra conditiei umane in cel mai puternic centru urban al societatii occidentale contemporane. Intrarea la film costa 3 lei, cu reducere la 2 lei pentru elevi si studenti.

“Piano Bar” cu Cipi Oancea, Imperium Pub, Strada Nicolae Balcescu, nr.24, ora 20:30

Pentru iubitorii jazz-ului si a muzicii de calitate, Cipi Oancea este deja o prezenta cunoscuta pe scena de profil din Sibiu. Pentru cei neinitiati va fi o o descoperire de valoare. Cipi Oancea va asteapta in Imperium Pub in fiecare zi de marti si joi.