Liderul "Grupului de la Cluj" din PSD, Ioan Rus, contesta realizarile cu care se lauda proaspatul vicepresedinte al PNL ales pe Regiunea Nord-Vest, Cornel Popa.

Liberalul oradean, sustinut de fratii Micula, care conduc imperiul "European Drinks", la Congresul acestui partid de saptamana trecuta, a trecut pe fluturasul sau electoral, la capitolul "realizari", faptul ca ar fi fost initiatorul proiectului Autostrazii Transilvania.

Mai mult, Popa a trecut si faptul ca s-ar fi luptat doi ani la rand cu Guvernul, condus in acea perioada de social-democrati, pentru realizarea soselei europene dintre Bors si Brasov, care au stagnat mai bine de un an in timpul administratiei Guvernului condus de premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Popa - colportorul

Fostul ministru al Administratiei si Internelor in perioada pe care o mentioneaza liberalul Popa, Ioan Rus, in prezent vicepresedinte al PSD si lider al filialei clujene, a declarat ca acesta ar fi un "mincinos". "Domnul Popa este un simplu colportor. Un mincinos, mai bine spus", a afirmat Rus.

In perioada in care a facut parte din Guvernul Nastase, social-democratul a fost unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai ideii unei autostrazi care sa lege Transilvania de Ungaria.

In cele din urma, contractul pentru construirea tronsonului dintre Bors si Brasov a fost acordat, fara licitatie, companiei americane "Bechtel", de acelasi Guvern PSD. "Domnul Popa putea sa faca foarte multe pentru autostrada in astia doi ani in care a functionat Guvernul Aliantei "D.A.", adica guvernul lui, insa nu a facut asa.

Zice ca s-a zbatut doi ani cu Guvernul PSD, dar n-a facut nimic cu Guvernul lui. Astea sunt afirmatii care nu merita atentie si pot sa nu fie luate in seama", a mai spus Rus, cel care a negociat traseul autostrazii cu actualul vicepremier UDMR Marko Bela, pe atunci aliat al PSD.

Nicoara, preferatul lui Rus

Cunoscut ca un membru cu influenta mare in PSD, Rus a mai opinat, ieri, ca in locul "mincinosului" Popa l-ar fi preferat ca vicepresedinte pe liderul liberalilor clujeni, Marius Nicoara, care a candidat si el la functia de vicepresedinte al Regiunii de Nord-Vest in Biroul Politic Central al acestui partid. "Nicoara ar fi trebuit sa fie in fata lui acest Popa.

Pentru ce realizari are, merita sa fie el vicepresedinte. Dar se pare ca la Congresul PNL nu a prevalat bunul simt, ci publicitatea desantata. Popa ala o fi facut-o mai bine decat Nicoara", a mai afirmat liderul social-democrat.

Presedintele CJ Cluj, liberalul Marius Nicoara, si-a anuntat candidatura la functia de vicepresedinte pentru Regiunea Nord-Vest, iar apoi a plecat in vacanta la schi. Vinerea trecuta, in cadrul Congresului extraordinar al acestui partid, Nicoara era asteptat sa revina din vacanta pentru a-si reconfirma candidatura.

El a aparut imbracat in trening si a sustinut un discurs foarte scurt, in care a accentuat faptul ca la concentratia de functii politice care exista la Cluj, PNL ar avea nevoie de un post de vicepresedinte regional.

Nicoara a pierdut, insa, cu aproximativ 100 de voturi in fata lui Popa. Surse din filiala clujeana a PNL au mentionat, insa, ca Nicoara s-ar fi ferit de aceasta functie, organizatia judeteana fiind nevoita sa intervina de mai multe ori pentru ca liberalul sa-si anunte candidatura.

Marius Nicoara si Ioan Rus sunt concurenti in afaceri. Primul este unul dintre actionarii holdingului "Compexit", dealer de masini "Skoda", iar Ioan Rus vinde masini Mercedes. Cei doi au, insa, o relatie buna. In anul 2003, la Conferinta judeteana a PSD, liberalul spunea ca ar dori sa guverneze impreuna cu social-democratii. Ulterior, el a revenit asupra declaratiei, pentru ca PNL tocmai se aliase cu PD.