O crima si doua spargeri

Victima a fost gasita la sfirsitul saptaminii trecute in casa in care locuia. Liviu Pop, de 52 de ani, avea miinile si picioarele legate si un calus in gura. Procurorii care ancheteaza cazul au stabilit ca barbatul fusese omorit in noaptea de 7 spre 8 ianuarie, dupa miezul noptii.

Investigatiile au condus la doi suspecti din localitate, Marian Mic, de 23 de ani, recidivist, si Remus Samir Doghi, de 17 ani. Motivul pentru care tinerii l-au omorit cu bestialitate pe barbat a fost, se pare, masina victimei, pe care cei doi vroiau s-o fure in noaptea cu pricina pentru a se deplasa intr-un sat vecin.

Tinerii l-au asteptat pe barbat acasa la el, inarmati cu doua sape luate din sera victimei.

Cind Liviu Pop a ajuns acasa, agresorii l-au luat prin surprindere si l-au lovit cu sapele in cap, dupa care l-au buzunarit, in cautarea cheilor autoturismului. Dupa ce l-au legat de miini si de picioare si i-au pus un calus in gura, tinerii au incercat sa scape de dovezi.

Si-au schimbat incaltamintea cu pantofi de-ai victimei, pe-a lor ingropind-o, iar Marian Mic si-a aruncat salopeta in staulul oilor. Masina furata a fost abandonata in localitatea Jula, iar acestia s-au intors acasa pe jos. Vecinii victimei mai spun ca, in aceeasi noapte, cei doi au spart o casa si un bar din localitate.

Capturarea

In 19 ianuarie, Marian Mic a fost arestat, insa pentru comiterea a trei infractiuni de furt. La aflarea vestii ca „partenerul“ sau a fost prins de oamenii legii, Remus Doghi a plecat de acasa, ascunzindu-se in padure. Politistii l-au identificat in 21 ianuarie, in timp ce taia lemne pentru foc.

Dupa ce a fugit mai bine de un kilometru, opunind rezistenta, adolescentul a fost in cele din urma prins. Nu inainte, insa, ca acesta sa-i ameninte pe oamenii legii cu o surubelnita.

Ieri, cei doi au fost dusi in fata instantei cu propunere de arestare preventiva. Mic a primit mandat pentru 29 de zile, iar minorul Remus Doghi a fost arestat pentru 19 zile, pentru comiterea infractiunii de omor deosebit de grav. (Ioana OROS)

Gasit de fiica

Potrivit martorilor, cadavrul a fost gasit de fiica victimei, care locuieste in Capitala si care l-a sunat incontinuu din 8 ianuarie. Dupa ce a vazut ca nu raspunde nimeni la apelurile telefonice, femeia a venit in Aschileu si si-a gasit tatal mort in casa.

Vecinii victimei spun ca motivul pentru care Liviu Pop ar fi fost omorit ar fi fost gelozia tinarului Remus Doghi, sotia acestuia lucrind in casa victimei de mai mult timp.