Politicienii din Campia Turzii par sa doreasca o animare a vietii politice din oras si surprind mai nou prin tot felul de luari de pozitie si declaratii oficiale. Daca Avram Gal anunta de mult timp ca vrea Primaria, saptamana trecuta a fost randul lui Iosif Sandor sa faca acelasi anunt.

Prezent in studioul ONE TV, la emisiunea „Necenzurat”, presedintele liberalilor a admis ca vrea sa candideze din nou. Consilierul Adi Antal a fost cel care a deschis subiectul si a dezvaluit faptul ca la nivel judetean deja i s-a promis lui Sandor tot sprijinul pentru o noua candidatura. „Intotdeauna ma gandesc la Primarie.

Cred ca as fi un primar mai bun decat ce a fost pana acum si merita sa incerc si a doua oara. Daca nu voi castiga ma voi retrage”, a spus Sandor. Se pare ca Marius Nicoara, liderul organizatiei judetene, l-a convins pe Iosif Sandor si i-a trasat ca sarcina castigarea alegerilor.

Desi mai este mult timp pana la scrutin, liberalul s-a inscris deja in cursa, constient fiind ca lupta nu va fi una usoara. „Sper sa ii conving si pe colegii mei ca ii pot reprezenta asa cum vor ei si sa ma bucur de sprijinul lor”, a mai precizat liderul PNL Campia Turzii.

PD-ul zice ca „e prematur”

Anuntul PNL-ului ar putea agita si mai mult apele din sanul Aliantei de la Campia Turzii. Este cunoscut faptul ca liderul PD, Cristian Haiduc si Iosif Sandor nu sunt chiar cei mai buni prieteni si ca democratul ar vrea sa isi impuna de aceasta data un om de-al sau. Chestionat pe aceasta tema, Haiduc a precizat ca e prematur sa se ia o decizie acum.

„Cert este faptul ca Radu Borza va fi propunerea noastra pentru functia de primar. Este de departe cel mai potrivit si noi pe el il vom sustine. Sigur ca daca se va merge pe liste va trebui sa discutam. Se va face un sondaj de opinie si cel mai bine clasat va merge sa castige increderea oamenilor. E cale lunga de la a dori ceva si pana la a putea”, a comentat Haiduc.

Presedintele PNL-ului din Campia Turzii a luat in calcul si posibilitatea de a merge pe liste separate. „Daca nu se va merge pe liste comune nu va fi nici o problema. Chiar m-am intalnit cu Radu Borza la o petrecere si am vorbit. Daca vom candida amandoi sper sa ajungem in turul doi si sa castige cel mai bun”, a concluzionat Iosif Sandor.

PNL si PD, pe liste comune in judet, indiferent de situatia nationala

Adrian MOLDOVAN

Saptamana trecuta, Ziua de Cluj a anuntat ca PNL si PD vor candida pe liste comune in 2004, in judet. Cotidianul citat sustine ca liderul liberalilor clujeni, Marius Nicoara si liderul democratilor, Emil Boc, ar fi stabilit ca indiferent ce se intampla intre cele doua forte politice, la nivel national, in judetul Cluj sa se candideze pe liste comune.

Conform legii electorale, este permisa realizarea aliantelor la nivel local, chiar daca nu sunt si la nivel central. Astfel, la Turda, candidatul Aliantei ar fi Tudor Stefanie, in timp ce la Campia Turzii candidatul ar putea fi din partea liberalilor, respectiv Iosif Sandor.