Floresti, vaca de muls a firmei prefectului

Renovari de spitale si sedii de primarii comunale, precum si alimentari cu gaze in mai multe orase din Prahova si Ialomita. Sunt lucrari efectuate de firma Petro Construct la care Georgica Diaconu, fostul prefect de Prahova in mandatul PSD, detinea un pachet de 25% din actiuni (vezi facsimil), potrivit unui document eliberat de Registrul Comertului la data de 21 martie 2002.

Astfel, in perioada 2002-2004, cat timp Diaconu a fost reprezentantul guvernului Nastase in teritoriu, firma Petro Construct a obtinut, de cele mai multe ori prin subcontractare sau selectie de oferte, contracte grase finantate din bani publici. Iata numai cateva exemple.

Renovarea caminului spital de la Calinesti s-a dovedit o vaca numai buna de muls pentru firma fostului prefect, in conturile careia au intrat peste zece miliarde de lei vechi, potrivit actelor intocmite ulterior de institutiile de control ale statului. Si asta nu e tot.

Bugetul comunei Floresti a fost, in timpul mandatului sau de prefect, o sursa inepuizabila de venituri pentru firma lui, Petro Construct. Asa se face ca ample lucrari de constructie la sediul primariei, dar si la scoala din localitatea respectiva au fost executate de...ati ghicit, Petro Construct, firma care a lucrat si la reteaua de alimentare cu apa a Florestiului.

Contracte banoase din fonduri guvernamentale

Dupa venirea lui Georgica Diaconu la conducerea Prefecturii Prahova, la comanda vecinului sau de vila de la Cornu, ex-premierul Adrian Nastase, portofoliul firmei la care Diaconu era actionar a crescut spectaculos.

Printre contractele derulate din bani publici, cuvantul incompatibilitate ii era strain fostului prefect, se numara acostamentele drumului national care leaga comuna Albesti de orasul Urziceni, dar si alimentarea cu gaze a orasului Mizil, lucrare pe care, culmea tupeului, a si inaugurat-o! In centrul comunei de domiciliu, Cornu, firma lui Diaconu a montat pavele, insa un contract cu adevarat banos l-a constituit finisarea sediului SNP din Ploiesti.

Dar pentru ca Prahova era un judet prea mic pentru profitul firmei fostului Prefect, Petro Construct a participat la reparatia conductelor de gaze din comunele Besca, Gajdana si Braganca, toate din judetul Ialomita.

Pentru toate aceste afaceri derulate din bani publici, in timp ce era prefectul judetului Prahova, Georgica Diaconu a intrat in vizorul DNA. Surse din interiorul institutiei sustin ca acesta a fost deja audiat de mai multe ori si ca dosarul va fi inaintat instantelor de judecata in viitorul apropiat.

Asadar, daca Georgica Diaconu va reusi sa obtina functia de presedinte PSD Prahova, post ramas vacant dupa demisia lui Marian Saniuta, el isi va putea conduce colegii de partid pe drumul dintre sediul organizatiei si tribunal.