Directorii complici

Datorita prejudiciului foarte mare, cazul a fost trecut in competenta celor de la DIICOT-Biroul teritorial Cluj.

Cercetarile intreprinse pana acum de catre DIICOT-Cluj au scos la iveala faptul ca exista persoane din cadrul combinatului care au furnizat sarma firmei SC Iovitec SRL, desi administratorul firmei, Mircea Iova, se afla intr-o perioada de insolvabilitate.

Iova le ceruse celor de la SC Mechel SA amanarea depunerii mai multor file CEC de plata, pe motiv de lipsa disponibil in contul bancar, conditii in care, totusi, livrarile de sarma catre Iovitec au crescut.

Politistii clujeni au inceput cercetarea penala in stare de libertate impotriva a doi directori ai firmei Mechel din Campia Turzii, pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si neglijenta in serviciu.

Conform politistilor, Melikhov Victor din Rusia si Cociug Oleg din Moldova, director comercial, respectiv director comercial adjunct, se fac responsabili de infractiunile de mai sus.

Iova a mai dat teapa si altora

In prezent, la DIICOT se afla inregistrate trei dosare privitoare la acest caz.

Dosarul prin care s-a inceput urmarirea penala impotriva lui Iova pentru savarsirea infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, cel prin care s-au inceput cercetarile impotriva celor doi directori de la Mechel si o plangere formulata de SC ,,Benidorm Trans” SRL din Campia Turzii impotriva lui Iova.

In continuare, urmeaza ca cele trei dosare sa fie conexate intr-o singura cauza. Cauza ii va privi pe cei trei invinuiti si se vor face cercetari care vor viza, printre altele, identificarea tuturor persoanelor implicate in acest caz.

Unde este Iova?

Pana in momentul de fata, politistii au desfasurat activitati de cercetare si depistare al lui Mircea Iova, dar acestea nu pot fi facute publice deoarece ar impiedica buna desfasurare a anchetei. Cert este ca, in momentul de fata, Iova nu se afla in Romania insa nu se cunoaste locatia exacta in care acesta s-ar putea gasi.