"Noi am intrat in 1 ianuarie in lumea selecta a Comunitatii Europene, ceea ce trebuie sa ne impuna si cateva matrici de conduita politica. Nu cred ca de-a lungul anilor au fost foarte multi care sa-mi reproseze ceva.

PSD-ul are o tinta la nivel national. tinta lor se indreapta catre presedintele Romaniei si Partidul Democrat.

Daca acest lucru s-ar fi intamplat doar la Turda, spuneam ca asta este: Turda are o problema. Dar atata timp cat se intampla in toate orasele si localitatile unde exista primari ai puterii actuale, lucrurile inseamna ca se intampla foarte bine gandit”, si-a inceput explicatiile in acest sens Stefanie.

Primarul nu a exclus nici posibilitatea ca PSD Turda sa fie intr-o criza locala de imagine si, deoarece nu au gasit alte solutii pentru a-si rezolva problemele la nivel local, pentru a castiga mai multe voturi, practica o strategie pe care si-au impus-o si au votat-o.

O "vointa” pentru demiterea primarului

Se pare ca in data de 30 ianuarie, PSD Turda a si trimis un document catre Consiliul Local, prin care s-a mentionat ca adunarea lor a votat o vointa prin care cer ca primarul sa-si dea demisia.

”Eu pe cele trei teme nu am ce sa discut (n.r. Rigips, Salina si terenul plus locuinta atribuita consilierului independent Nicolae Ros). Eu intotdeuna am spus ca institutiile abilitate trebuie sa rezolve aceste lucruri. Ei vor arata daca s-a gresit sau nu intr-un anumit punct”, a explicat edilul.

Procesul cu Salina va fi finalizat de instanta judecatoreasca. Daca raspunsul va fi ca primarul a gresit, acesta va fi de acord cu organizarea unor noi alegeri la nivel local. in ceea ce priveste Rigipsul, stefanie se stie basma curata.

S-a consultat cu experti si cu avocati, mai mult a vorbit despre acest lucru si cu Ucu Faur, care a propus o noua expertiza, ceea ce a si fost facut. Se stie ca in prima faza cetatenii s-au indreptat impotriva Rigips, iar mult mai tarziu catre Consiliul Local.

Primarul a precizat clar ca, in momentul de fata, nu exista nici o hotarare judecatoreasca in acest sens. in cazul lui Nicolae Ros au fost discutii, edilul a fost chestionat de institutiile abilitate si se asteapta verdictul acestora, sa se vada daca s-a gresit.

Atac preconizat

Surpiza se pare ca nu era mult prea mare, deoarece stefanie era pregatit. Bomba pregatita de PSD se pare ca nu si-a atins totalmente scopul.

"Eu stiam ca se va intampla acest lucru, in urma cu trei-patru saptamani. Atunci stiam ca va incepe o agresiune impotriva mea, ca nu era acceptata o varianta de lucru: Alianta cu viceprimar PSD. Nici nu era posibil. Dar hai sa spunem ca era posibil.

Dar cata vreme nu-si depune candidatura cineva, pe cine sa votezi? De ce s-au retras si care a fost rationamentul lor deja nu mai este problema noastra. (...)

Eu mi-am respectat intotdeauna partenerii. Nu am purtat discutii cu formatiuni politice acuzand pe unii si pe altii. Am discutat cu consilierii pentru a-mi asigura voturile necesare pentru un viceprimar din cadrul Aliantei”, a precizat Stefanie.

Am aflat ca in ceea ce priveste alegerea unui nou viceprimar, prima lui optiune a fost Vasile Miclaus, care insa a fost nevoit sa refuze propunerea avand probleme de sanatate. A doua varianta a fost Eugen Felezeu, care a fost eliminat de liberali inca in timpul negocierilor.

”Daca acesta este jocul politic, hai sa-l facem cu arme corecte si vizibile, nu cu arme ascunse si atacuri la persoana! Daca domnul Faur are ceva cu mine personal, atunci ne putem intalni undeva si discuta in particular. Daca cineva vrea sa ne batem pe argumente in folosul comunitatii, acolo este locul nostru!

Dar daca stai doar dupa colt sa vezi cine ce greseste, ca poate a facut un pas gresit, este cu totul altceva.

Asteptam de la PSD ceea ce au promis: ”Stoarcem portocala!” (...) In Turda trebuie sa ne stoarcem mintile ca sa facem sa functioneze administratia.

Daca maine vine cineva cu o idee buna, o implementez imediat. Nu ma intereseaza daca vine din zona PSD-ului sau a PRM-ului.

Dar eu tin la munca mea de doi ani si jumatate, la ceea ce am facut inainte si la ceea ce vreau sa fac pana la sfarsitul mandatului. De aceea tin la acest scaun. Vreu sa-mi termin obiectivele. Am cateva realizari pe care nu mi le poate sterge nimeni cu buretele.

Eu aici doresc sa ne batem! Aici e locul unde ne putem bate!”

Iata cateva apreciarei turdene

Presedinte PNL Turda, Ioan Chis: "Noi am intrat impreuna cu domnul Stefanie in Alianta. Eu il stiu ca un om onest si corect si il sprijin in pozitia lui de primar. Nu cunosc detaliile acestor acuze, dar am incredere in primar!”

Doru Anca, presedinte PRM Turda: „Pe primar nu-l suspenda nimeni! asta nu e joc de fotbal! si acolo jucatorul se scoate abia la trei cartonase!”

Adamosy Klara, presedintele UDMR Turda: „Condamn ideea de acuzare permanenta. Ne certam ca sa facem deliciul altora. Eu cred ca ambii domni sunt destul de maturi ca sa-si rezolve singuri eventualele probleme personale. Toate aceste acuze strica si imaginea Consiliului Local.”