Asa cum era si normal, prezenta deputatilor Ioan Rus si Vasile Soporan au starnit vii aplauze in randul celor prezenti. Dupa interventiile acestora, cei prezenti au avut prilejul sa le adreseze intrebari sau sa ceara lamuriri in legatura cu aspectele legate de politica partidului.

Nu abuzurilor si minciunilor

In cadrul alocutiunii pe care a avut-o, Ioan Rus a lasat sa se intrevada intetirea luptei impotriva aliantei portocalii asa cum ii sta bine unui partid aflat in opozitie.

Increzatori in fortele proprii, intrati pe ultima suta de metri in competitia pentru alegerile europarlamentare, PSD-istii sunt tot mai hotarati si spun un NU clar si raspicat abuzurilor si minciunilor de care se folosesc actualii guvernanti.

Pentru ca cei prezenti sa inteleaga care este pozitia si directia partidului in momentul de fata, Ioan Rus a facut o analiza comparativa intre realizarile, proiectele si politica PSD din perioada cand s-au aflat la putere si maniera in care alianta portocalie conduce tara in acest moment.

Din discurs a reiesit ca problemele de fond cu care s-a confruntat partidul pana in prezent sunt rezolvate, luptele interne au fost incheiate, iar partidul este in situatia de a raspunde electoratului si de a continua lupta pentru recucerirea lui prin politica social-democrata pe care o promoveaza.

Ioan Rus a lansat numele celui pe care il vor sustine PSD-istii clujeni la alegerile europarlamentare din mai. Este vorba despre Vasile Puscas cel care a mai reprezentat tara la Bruxelles si care, in prezent, are stranse legaturi cu acest organism international.

Totodata, Rus a cerut filialei Turda sa-l sprijine pe Puscas si sa-si foloseasca toate fortele si metodele pentru ca numele acestuia sa fie cunoscut in randul populatiei. Rus a cerut ca Organizatia PSD Turda sa-si modifice atitudinea fata de competitorii politici si a lasat sa se inteleaga ca un pic de ordine prin ograda proprie nu ar strica.

Probabil ca s-a referit la ultimele zvonuri aparute despre unele neantelegeri din cadrul partidului.

La finalul sedintei, presedintele filialei PSD Turda, Ucu Faur, a lansat numele celor cinci persoane care se vor lupta pentru candidatura la postul de primar la viitoarele alegeri: Corina Achim, Sorin Sabau, Victor Chiorean, Robert Cojan si Danut Zahan.