"Catre Primaria Municipiului Iasi... Avind in vedere numeroasele solicitari ale cetatenilor (...) va rugam sa participati marti, 20 februarie, la ora 13.30, la o intilnire consultativa pe aceasta tema" - asa incepea biletelul incriminat de Gheorghe Nichita.

Adresa, purtind antentul cabinetului senatorial Dan Carlan, era semnata de Constantin Serban si era adresata unui functionar de la Serviciul Juridic din primarie.

"Dinsii au cerut sa vina functionarii publici la o audienta de partid, comitind astfel un abuz si incalcind principiul separatiei puterilor in stat. PD se foloseste de functionarii publici pentru a-si atinge interesul politic", a declarat Nichita, presedintele PSD Iasi.

"Nu exista nesimtire mai mare decit atitudinea domnului primar Nichita. In 12 ani de politica, repet, nu am vazut nesimtire mai mare. Oamenilor li se fura pamintul, cu complicitatea Primariei, iar domnul Nichita ce face? Eu primesc petitii de la oameni si, in

consecinta, m-am adresat Primariei pentru a avea o discutie pe problemele de fond funciar. Nichita face tam-tam cind eu am adresat o invitatie respectuoasa, la sediul biroului senatorial. O sa ii aduc sute de oameni pe cap. Sa nu ma provoace!", a declarat, pentru Radio France Internationale, senatorul Dan Carlan.