La fiecare final de februarie, Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Timis organizeaza o partida la care sunt invitati si reprezentanti ai presei, pe langa membri deja obisnuiti cu acest hobby. Fondul de vanatoare a fost, sambata, gestionat de grupa din localitatea Birda, un teren bogat in fazani.

Peste 20 de vanatori, unii veniti din Arad si Alba, si-au pregatit tolba, cainii aportori si hainele specifice, si-au pus pustile pe umar si s-au intalnit in comuna timiseana, unde au ascultat instructajul facut de seful grupei, Dan Lambert Hodoneantu, dupa care au pornit pe teren.

Desi ora a fost destul de tarzie pentru vanat (aproape 10.00) si se parea ca va fi o dimineata cu ghinion, dupa trei partide, pana in jurul orei 13.00, s-a adunat o "prada" destul de bogata: peste 20 de fazani.

Oaspetii au avut prioritate la tirul de vanat, pentru a le produce satisfactii, dar tot gazdele au fost cele care au tintit cel mai des cocosii de fazan.

Istoviti dupa cateva ore de alergatura, vanatorii, gonasii si cainii s-au strans la poza de final. Aceasta a fost marcata si de acorduri de muzica populara, iar pentru ca imaginea sa fie cat mai buna, pe langa fazanii vanati in acea zi au fost expusi si cei de la partida trecuta.

Ziua s-a incheiat la o masa bogata in produse vanatoresti, supa de fazan, urmata de papricas cu carne de caprioara, unde petrecerea a continuat pana noaptea tarziu. Sezonul la fazan se va inchide in 15 martie.

De la partida de vanatoare nu au lipsit VIP-uri locale, cum este consilierul judetean PSD Cornel Lera, care este si seful AJVPS, fostul sef de la "Doi s-un sfert", Vasile Staicu, consilierul judetean din Arad Gyorgy Sipos (UDMR), purtatorul de cuvant al PSD Timis, Viorel Bota, sau purtatorul de cuvant al Regiei Autonome de Transport, Ioan Lera, ori Vlad Tonenchi, fiul consilierei municipale Eugenia Tonenchi (PSD).