CONDUCEREA CASEI DE ASIGURARI DE Sanatate Dolj a fost nevoita sa majoreze bugetul, pe luna februarie, pentru farmaciile care au epuizat banii pentru retetele compensate si gratuite eliberate de medicii de familie. Cum cele 58.222.890.000 de lei nu au ajuns, CAS Dolj a mai scos de la buget inca cinci miliarde lei pentru acoperirea valorii medicamentelor.

“Fata de anul trecut, bugetul este mai mare cu aproape 50 la suta. Pentru suplimentare, s-au mai incheiat contracte aditionale cu farmaciile ce au mai primit bani, astfel incat sa se onoreze in continuare retetele compensate si gratuite“, a precizat Aura Militaru, directorul general al CAS Dolj.

Pentru luna martie, Casa a prevazut un buget egal cu cel din februarie, iar pentru asigurarea continuitatii eliberarii medicamentelor s-a dispus monitorizarea in permanenta a cantitatii de medicamente pe care le consuma doljenii.

133 DE CONTRACTE de asistenta cu medicamente pentru tratamentul ambulatoriu au fost incheiate la inceputul anului de CAS Dolj, 19 dintre societati fiind furnizori noi. De asemenea, 168 de farmacii din judetul Dolj au primit avizul Casei de a onora retetele compensate si gratuite.

129 de societati de distributie au solicitat sa aprovizioneze farmaciile cu tratamente pentru bolile cronice, printre care se numara si dementa.

Pentru anul 2007, CAS Dolj a alocat pentru asistenta cu medicamente in ambulatoriu 62.825.000 RON, cu 3,42% mai mare ca bugetul din 2006. Reprezentantii Casei au incheiat contracte cu furnizorii de medicamente necesare in tratamentul pentru hepatita cronica de etiologie virala, ciroza hepatica, poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, boala Gaucher si Acromegalia.