Fiscul ploiestean a fost calcat de hoti in acest weekend. De abia ce a fost inaugurat noul sediu al Serviciului Public Finante Locale al municipiului Ploiesti, situat pe Bulevardul Independentei, ca a si fost spart, iar hotii nu s-au incurcat cu lucruri marunte. Ei au furat 21 de monitoare tip LCD, situate in mai multe birouri, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 14.500 de lei.

Din primele cercetari ale politistilor, lovitura a fost data in noaptea de vineri spre sambata, ea fiind anuntata pe 3 martie, in jurul orei 8.50, la Numarul Unic de Urgenta 112. Autorii necunoscuti au patruns in sediul Serviciului Public Finante Locale Ploiesti, situat intr-o locatie cu parter plus doua etaje, folosind o fereastra cu dimensiunile de 60 x 60 de centimetri.

In prezent, politistii incearca sa-i prinda pe hoti, dar pana atunci, conducerea fiscului local a fost nevoita sa faca rost de aparatura cu pricina pentru a-si putea continua activitatea. Potrivit directorului, Ion Marina, lucrul cu publicul nu va avea de suferit, pentru ca s-a luat imediat masura inlocuirii aparaturii furate.

"N-am avut alta solutie si am fost nevoiti sa imprumutam monitoare pentru a ne putea continua activitatea si pentru ca oamenii sa nu sufere, asa ca incepand de luni nu vor mai fi probleme”, a declarat Marina. „Paza sediului fiscului local nu intra in atributiile noastre, neexistand niciun contract in acest sens.

Prin urmare, nu avem niciun fel de vina in acest caz”, a tinut sa precizeze Emil Draganescu, seful Serviciului Ordine Publica din cadrul Politiei Comunitare Ploiesti, institutie aflata vis-a-vis de sediul fiscului pradat de hoti. Noul sediu al Finantelor Locale a fost deschis pentru public pe 26 februarie anul acesta, investitia ridicandu-se la circa 11 miliarde de lei vechi.

Scoli calcate de infractori

Acest incident nu este singurul din Prahova. In ultima perioada, furtul de aparatura de calcul din institutiile publice a devenit o practica frecventa a infractorilor, anul trecut mai multe scoli din mediul rural fiind calcate de hoti.

Printre acestea s-a numarat si o scoala generala din comuna Gherghita, din al carei laborator de informatica au fost sustrase anul trecut 12 calculatoare, un scanner si o imprimanta in valoare de 12.000 de dolari. Politistii sustin ca hotii sunt foarte greu de prins, deoarece echipamentele de birotica furate sunt vandute imediat amatorilor de chilipiruri.