Termenul de finalizare a lucrarilor la Bazinul Olimpic din Oradea a fost amanat din nou. Reprezentantii Primariei Oradea au promis ca bazinul va fi inaugurat pe 3 aprilie.

Lucrarile la Bazinul Olimpic au fost demarate in anul 2003. S-a inceput cu executia efectiva a bazinului, care a fost finalizat in anul 2005. In anul 2006, in luna februarie, au demarat lucrarile pentru acoperirea bazinului. Termenul de finalizare fixat atunci a fost de sase luni. Potrivit contractului, dupa expirarea termenului, antreprenorilor li se aplica penalitati.

Din cauza ca lu-crarile au fost suspendate in iulie si august 2006, pe perioada desfasurarii Campionatului European de Polo, termenul de executie a fost amanat, pana pe 1 decembrie 2006. Nici acest termen nu a fost respectat. Inaugurarea a fost amanata pana la 1 februarie 2007, apoi la 1 martie, 15 martie... Ultimul termen anuntat de autoritati este 3 aprilie 2007.

Potrivit directorului Directiei Patrimoniu din cadrul Primariei Oradea, Marcel Bolos, lucrarile sunt aproape gata. El a precizat ca vina amanarii termenelor de finalizare apartine in totalitate municipalitatii. "Am fixat un termen prea scurt", a precizat Marcel Bolos.

El a adaugat ca executantul va suporta totusi consecintele, urmand sa fie penalizat la sfarsit, insa abia pentru perioada dintre 1 decembrie 2006 si pana la terminarea lucrarilor.