"Fata de anii anteriori, numarul celor care s-au reclamat intre ei a scazut, iar faptele sesizate nu au iesit din tipare”, ne-a declarat Iuliana Nistorescu, purtatorul de cuvant al DGFP.

Astfel, pe primul loc in topul petitiilor se afla sesizarile privind nedeclararea veniturilor (43 de petitii), secondat de cele cu intrebari privind legislatia fiscala (8) si de cele privind impozitul de venit (4). De asemenea, s-au mai facut solicitari pentru controlul fiscal la diversi agenti economici, dar si sesizari privind comercializarea de marfuri fara documente legale.

"Din totalul sesizarilor primite, 97 au fost trimise spre solutionare in cadrul institutiei noastre. Celelalte petitii, fie au fost anonime sau petentii si-au retras sesizarile, au fost clasate, iar alte 19 au fost trimise spre rezolvare altor institutii, ele fiind gresit adresate DGFP”, a mai completat Nistorescu.

In final, functionarii Fiscului au solutionat 105 petitii, adica cele 97 primite in cursul anului si alte 11 existente la inceputul lui 2006, trei fiind in curs de rezolvare la data de 1 ianuarie 2007. Dintre acestea, doar 37 au fost solutionate favorabil, in timp ce 68 au primit raspuns nefavorabil, in sensul ca cele indicate in petitii nu s-au confirmat.