Primarul Devei, Mircia Munteanu (FOTO), a anuntat ruperea protocolului Aliantei PNL-PD in Hunedoara

Primarul acuza liderii PD ca i-ar fi inscenat mai multe dosare penale

Liderul liberal este anchetat, alaturi de mai multi colegi, din cauza unor tranzactii imobiliare dubioase

Cei mai importanti lideri ai PNL din judetul Hunedoara vor trebui sa dea explicatii procurorilor DNA Alba, in aceasta saptamana. Primarul din Deva, Mircia Muntean (foto), viceprimarul orasului, Florin Oancea, si presedintele Consiliului Judetean, Mircea Molot, sunt implicati in mai multe tranzactii imobiliare dubioase cu terenurile Primariei si ale Consiliului Judetean.

Audierile la Parchet au fost "servite" de liberali drept motiv pentru ruperea protocolului Aliantei PNL-PD. In timpul guvernarii PSD, Mircia Muntean a mai fost cercetat penal. si atunci, ca si acum, el acuza ca in spatele anchetelor s-ar afla presiunile politice. De data aceasta, el acuza partenerii de guvernare.

Primarul Mircia Muntean a vandut un teren de sase ori mai ieftin decat pretul pietei Presedintele CJ, Mircea Molot, este acuzat ca a favorizat concernul Kaufland

Viceprimarul Florin Oancea a cumparat la suprapret cladirea Simako.

Conflictul dintre liberali si democrati a pornit dupa ce prefectul din Hunedoara, Cristian Vladu (PD), a atacat in contencios o afacere imobiliara a Consiliul Local. Primarul liberal Mircia Munteanu a reactionat vehement. "In fiecare zi de campanie electorala cineva din conducerea PNL a primit o citatie sa se prezinte la DNA sau la DIICOT.

Eu am fost citat pentru luni, de DNA Alba, in calitate de faptuitor, legat de un teren pe care Consiliul Local l-a atribuit tinerilor.

Presedintele PNL Deva, Florin Oancea, care detine si functia de viceprimar al Devei, a fost chemat tot luni ca faptuitor intr-un alt dosar legat de cumpararea unei cladiri, vicepresedintele PNL Hunedoara, Mircea Molot, a fost si el citat pentru un alt dosar legat de constructia unui magazin Kaufland, pentru miercuri, tot la DNA Alba", a spus Mircia Munteanu.

Presedintele PD Hunedoara, fostul vicepremier Gheorghe Pogea, s-a declarat surprins. "Sunt acuzatii grave aduse la adresa partidului si ar fi fost frumos din partea lor daca macar ne-ar fi intrebat daca este sau nu adevarat. Pot spune ca nu am facut plangeri la DNA impotriva lor si nu avem si nu vom avea asemenea preocupari", a declarat Pogea.

In urma cu un an, prefectul de Hunedoara a sesizat faptul ca, printr-o hotarare a Consiliului Local Deva a carei initiator era primarul Mircia Muntean, a fost vandut, cu pretul de 1,26 euro, un teren de 12 hectare de la marginea Devei. Din banii obtinuti, Primaria a cumparat un alt teren, de sase ori mai mic.

Vladu a atacat in contencios administrativ aceste decizii, iar ulterior, DNA s-a autosesizat.

Procurorii investigheaza si cumpararea de catre Primarie a spatiului societatii "Simako". Vanzatorul este fosta sotie a liderului PC Hunedoara, Petru Marginean. Procurorii mai investigheaza si cumpararea sediului Politiei Comunitare de pe stada Minerului din Deva.

Reactie

Prefectul de Hunedoara, Cristian Vladu, a explicat motivele gestului sau. "Plangerea a fost facuta de mine in calitate de sef al Institutiei Prefectului si era indreptata impotriva Consiliului Local Deva.

La aceasta data suntem in instanta pe legea ontenciosului administrativ. Daca Mircia untean se simte cu musca pe caciula, este problema lui".