Consilierul liberal Gabi Corodeanu incearca sa convinga profesorii din municipiu sa se inscrie in sindicat. Nu in orice sindicat, ci in cel creat si inregistrat de el si sustinut de directorii de scoli inregimentati in PNL.

Consilierul municipal Gabi Corodeanu a inceput o campanie de racolare a membrilor Sindicatului Liber din Invatamint. Acesta si-a inregistrat la Judecatoria Bacau o organizatie cu numele de "Sindicatul Cadrelor Didactice" si incearca sa-i determine pe membrii celui mai mare sindicat din invatamint sa treaca in structura condusa de el.

Corodeanu se bazeaza pe directorii de scoli inregimentati in Partidul National Liberal, care ii pun la dispozitie cancelariile si care convoaca profesorii la discutii sub diferite pretexte.

"Da, am inregistrat sindicatul"

Gabi Corodeanu recunoaste faptul ca incearca sa convinga profesorii sa se inscrie in sindicatul sau. Destul de reticent, el ne-a declarat ca a participat la citeva intruniri cu personalul didactic si auxiliar din scolile bacauane.

"Cadrele didactice sint libere sa aleaga daca se vor inscrie in sindicatul nostru, care este legal constituit, e inregistrat la Judecatorie, la Fisc si are stampila", ne-a spus Corodeanu. Consilierul liberal sustine ca va milita pentru apararea drepturilor cadrelor didactice.Cit despre afilierea sindicatului la o confederatie, inca nu s-a luat o decizie. Urmeaza sa fie contactata o confederatie reprezentativa la nivel national.

Un sindicat impotriva FSLI Bacau

Manole Gheorghe Chiriac, liderul Federatiei Sindicatului Liber din Invatamint Bacau, este de parere ca in spatele initiativei lui Corodeanu se afla persoane interesate de dizolvarea gruparii sindicale pe care o conduce. "Din pacate, la nivelul judetului Bacau interesele personale ale celor care conduc acest judet sint mari.

Se pare ca gruparea pe care o conduc a deranjat prin atitudinile pe care le-am avut fata de anumite situatii din Bacau. Cum ar fi ca in municipiul Bacau nu s-a gasit acea minima suma pentru acordarea unor distinctii si premii profesorilor bacauani. Sa nu uitam jocurile care s-au facut de-a lungul anilor pentru ocuparea unor posturi atit didactice, cit si de directori", a comentat Manole Chiriac.

Conducerea FSLI Bacau mai spune ca in spatele infiintarii Sindicatului Cadrelor Didactice s-ar mai afla persoane din actuala conducere a Inspectoratului Scolar Judetean. "Este liber sa faca sindicat daca doreste. Ce m-a deranjat insa este ca si-a permis sa faca consideratii asupra activitatii noastre, spunind ca nu am rezolvat problemele oamenilor", spune Iulian Oprisan, viceliderul FSLI Bacau.

Stavarache: "Nu ma intereseaza"

Acuzat de Manole Chiriac, presedintele Sindicatului Liber din Invatamint ca s-ar afla in spatele constituirii Sindicatului Cadrelor Didactice, primarul Bacaului a refuzat sa comenteze. "Nu ma intereseaza problemele sindicale" - a declarat scurt primarul Romeo Stavarache. El a refuzat sa comenteze si sprijiniul acordat de unii membri PNL proaspat-infiintatului sindicat.

Corodeanu, refuzat la Scoala "Octavian Voicu"

In ce calitate a fost primit consilierul local PNL Gabriel Corodeanu in anumite unitati de invatamint din Bacau? La Scoala de Arte si Meserii din Bacau directorul (PNL) Costica Vieru a convocat Consiliul Profesoral pentru ca Gabriel Corodeanu sa-si prezinte platforma pentru a racola membri in tinarul sindicat.

Conducerea Scolii "Octavian Voicu" a refuzat, insa, ieri, sa-l primeasca pe consilierul local sindicalist. "Asa o hotarire eu n-o pot lua de unul singur. Eu ca director nu pot sa adun oameni intr-o sala sa-si prezinte dumnealui sindicatul. Pentru nici un partid nu pot face asta.

Eu stiu ca atunci cind se infiinteaza o astfel de grupare se face in mod public, se da un anunt", a declarat Corneliu Ciocoiu, director ajunct al Scolii "Octavian Voicu" din Bacau.

Un lider suplinitor in invatamint

Gabriel Corodeanu este profesor suplinitor la Colegiul "Henri Coanda", pina la 31 august 2007, dupa ce la Examenul National de Titularizare a obtinut nota 5.20, in conditiile in care pentru titulatura este nevoie de minim 7.00. "Cred ca dumnealui ar trebui sa raspunda cum a ocupat postul in invatamint.

Cine l-a ajutat sa obtina cu aceasta medie un loc in mediul urban? Am semnale ca nu ar fi obtinut postul in sedinta publica", mai comenteaza Manole Gheorghe Chiriac, liderul FSLI Bacau. Consilierul Corodeanu a devenit cunoscut in Bacau dupa ce a reusit sa depuna doua rapoarte de activitate pline de greseli gramaticale si de logica a exprimarii.

Rapoartele sale au fost depuse la Primarie si publicate pe site-ul institutiei. Interesant este ca dupa ce presa a descoperit primul raport si a semnalat greselile gramaticale, Corodeanu si-a retras raportul si a intocmit altul, la fel de plin de greseli.