Ordin de plata fictiv

Sosit la baza logistica de la Crangul lui Bot, pentru a „binecuvanta” utilajele de constructii pentru autostrada, Radu Berceanu a asigurat pe toti cei prezenti ca nimeni nu trebuie sa-si faca griji pentru finantarea autostrazii si nici pentru banii pentru despagubiri.

Mai mult, reprezentantul Companiei Nationale a Autostrazilor a declarat ca la Barcanesti au fost facute primele 100 de plati, in valoare totala de 13 miliarde de lei vechi, prin intermediul unui ordin de plata. Cu toate acestea, nici pana acum proprietarii de teren supus exproprierii nu au primit banii pentru despagubire.

Primarul comunei Barcanesti, Gheorghe Dima se plange de faptul ca zilnic este intrebat de oameni cand vor veni banii. „Nimeni nu a primit nimic. S-a facut ordin de plata, este adevarat, dar cred ca emiterea acestuia a fost fortata de situatie. Banii, insa nu au ajuns la Barcanesti. Oamenii s-au saturat sa astepte drept pentru care sunt porniti sa semene pamantul.

Din surse sigure am aflat ca pana in iunie-iulie, nici nu se vor da bani”, ne-a declarat Dima.

Porumb, in loc de bani

Terenul incadrat in traseul autostrazii a fost deja parcelat de constructor pe raza localitatii Barcanesti de la Ghighiu pana la podul de la Brazi, dar oamenii nu permit accesul constructorilor pe terenurile lor. „Am crezut toti ca va fi ceva serios cu autostrada, dar daca nici pana acum nu au sosit despagubirile pe care le asteptam de anul trecut, incep sa ma indoiesc.

Ni s-a spus de la inceput sa nu semanam terenul, dar nu-mi permit sa pierd productia anul acesta daca tot nu este nimic sigur. Eu voi semana porumb si am credinta ca-l voi si culege la ritmul in care se misca treburile”, ne-a declarat proprietarul a 500 de metri de teren in zona autostrazii. Cat despre cele 12 case care urmeaza a fi demolate, nici pana acum nu s-a facut o expertiza finala.

"Expertiza a fost facuta doar pentru sediul primariei, dar eu nu am semnat nimic. Conform acesteia, sediul ar valora 110 miliarde de lei vechi, dar este cam putin”, a precizat primarul Dima.