Aventurile deputatului Dumitru Becsenescu prin hatisurile industriei hoteliere vor ajunge in curand pe masa judecatorilor de la Curtea Suprema, in urma dezvaluirilor din „Replica”.

Asta dupa ce acum cateva zile Tribunalul Valcea a dat dreptate reclamantului SC Riusa II SA (detinatoarea tuturor hotelurilor RIU din lume) in procesul cu paratul SC Antares Hotels SRL (firma deputatului Becsenescu, cea care detine hotelul Fantasy Beach din Mamaia).

Cei de la RIU l-au dat in judecata pe Becsenescu in toamna anului trecut, dupa ce distinsul fost europarlamentar i-a tepuit pe nemti cu peste 200.000 euro, reprezentand taxa de consultanta pentru dreptul de a folosi brandul, know-how-ul si reteaua de turisti a celebrului lant hotelier.

Din nefericire pentru turismul romanesc, prestigioasa companie s-a retras definitiv din Romania dupa ce „Replica” a aratat modul in care stie un parlamentar dambovitean sa-si respecte partenerii straini de afaceri, facand inca o data de ras turismul de pe litoral.

Deputatul Becsenescu persista in mismasurile sale si foloseste in continuare numele RIU, desi se afla in plin proces cu acestia. De parca nu era suficient, chiar la deschiderea hotelului Fantasy Beach din acest an, brandul RIU a fost tarat in alt scandal penibil pentru mult prea ingaduitorii nemti.

Potrivit unor angajati, la hotel au fost cazati mai multi turisti la negru, iar in seara zilei de 28 aprilie, in receptia hotelului a avut loc o bataie in toata regula, nesemnalata insa politiei. Colac peste pupaza, jumatate din cei peste 200 de turisti cazati la Becsenescu cu ocazia minivacantei de 1 Mai au tremurat de frig, pentru ca hotelul de patru stele nu a avut caldura peste noapte.

Incidentul ne-a fost confirmat si de directorul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Constanta, Eugen Voineagu. Potrivit OJPC, echipa de control s-a deplasat la hotelul Fantasy Beach din Mamaia (fostul RIU, in pofida siglei care atarna ilegal la intrare) in urma a doua reclamatii trimise de turistii cazati aici.

Inspectorii au constatat ca jumatate din camere nu beneficiau de incalzire, desi hotelul are pretentii de patru stele. Explicatia angajatilor a fost o balbaiala bine intentionata, in timp ce managerul hotelului, Iuliana Alexandru, a fost de negasit.

Unii spun ca directorul tehnic Clement Dobrovici si-a dat demisia sau a fost pur si simplu dat afara de Becsenescu, chiar in acea zi, motiv pentru care nu a mai avut cine sa porneasca sistemul de incalzire. Cert este ca inspectorii OJPC nu au avut cu cine sa stea de vorba si au trimis managerului o invitatie pentru azi la sediul Oficiului, urmand sa se ia masurile care se impun.

Tinand cont de faptul ca, din cei doi reclamanti, unul a parasit imediat hotelul, pentru a nu degera de frig in camera unui stabiliment de patru stele, este foarte probabil ca acesta sa solicite despagubiri, iar amenda OJPC poate ajunge pana la 3.000 RON.

De precizat ca hotelul lui Becsenescu a mai primit si vara trecuta o amenda sanatoasa, din cauza piscinei care punea in pericol turistii ce o foloseau.

Dupa cum se vede, hotelul a inceput cu stangul sezonul turistic, dar deputatul independent de Valcea cu afaceri in Constanta are probleme mult mai grave acum, in procesul pe care cei de la RIU il castiga neasteptat de usor impotriva lui Becsenescu.

In dosarul 1945/90/2007, inregistrat pe 27.04.2007 la Tribunalul Valcea, instanta decide pe 30.04.2007 „instituirea popririi asiguratorii asupra conturilor paratei deschise la Banca Transilvania - Sucursala Constanta pana la concurenta sumei de 213.299 Euro (echivalent in lei).

Fixeaza cuantumul cautiunii de 42.659 Euro,(echivalentul in lei) suma ce va fi achitata in termen de 5 zile”.

In celalalt dosar, 1529/90/2007, inregistrat la aceeasi instanta pe 21.03.2007, prin care SC Riusa II SA, reprezentata prin Casa de avocatura Voicu & Filipescu, solicita alte daune deputatului Becsenescu, parlamentarul obtine o nesperata amanare, dar pare a fi doar linistea dinaintea furtunii.

Si asta pentru ca cei de la Voicu & Filipescu reprezinta casa de avocatura care a reprezentat statul roman in primele cele mai mari patru tranzactii realizate in ultimii sase ani in Romania.

Tinand cont de faptul ca numai in 2005 acesti avocati au obtinut pentru clientii lor 5,6 miliarde de euro, ne putem amuza putin spunand ca pe nemtii de la RIU ii costa mai mult onorariul decat banii pe care ii vor lua din conturile poprite ale deputatului Becsenescu.

Fantasy Beach, condus de fina lui Valentin Paunescu, fiul unui ministru ceausist si finul lui Miron Mitrea

Ramanem putin in contextul ludic al afacerilor lui Becsenescu si mentionam cateva amanunte picante legate de oamenii care manageriaza hotelul din Mamaia. Actualul manager de la hotelul care pirateaza simbolul RIU, Iuliana Alexandru, este fostul manager de la prestigiosul Rex si fina omului de afaceri Valentin Paunescu.

La randul sau, directorul tehnic Clement Dobrovici, care a negat ieri faptul ca ar fi fost dat afara de deputatul Becsenescu, este fiul unui fost ministru al Comertului Interior de pe vremea lui Nicolae Ceausescu.

Daca amintim si faptul ca insusi Dumitru Becsenescu este finul lui Miron Mitrea, obtinem formula unei afaceri bazate pe o ereditate, sa-i spunem, incarcata, de unde, poate si neplacerile pe care deputatul le-a creat unui partener precum RIU si mai ales turismului de pe litoralul romanesc.