Omul de afaceri Dulugeac Ion, care intentiona sa dezvolte un proiect privind turismul ecvestru in comuna Gherghita a fost trimis in judecata de catre anchetatorii DNA, care au stabilit sa afaceristul a incercat sa obtina pe nedrept fonduri SAPARD, prezentand documente si declaratii false.

Conform procurorilor din Serviciul Teritorial Slobozia al DNA, Ion Dulugeac a solicitat bani pentru finantarea mai multor proiecte, unul dintre acestea vizand dezvoltarea potentialului turistic rural la portile Bucurestiului, respectiv in localitatea Gherghita din judetul Prahova.

solicitantul propunea punerea la punct, din fonduri europene, a unor programe de recreere si refacere a locuitorilor din capitala si din imprejurimi, dar si a turistilor straini, prin sporturi ecvestre - agrement, lectii de calarie, dresaj, un program medical pentru persoanele cu handicap.

De asemenea se avea in vedere achizitionarea a zece cai de agrement, zece echipamente complete de echitatie, a unor microbuze, achizitionarea a zece dormitoare complete, mobilier pentru restaurant cu 80 de locuri, echipament IT si TV pentru 20 de camere.

Pentru a obtine banii, el a depus la agentia SAPARD memorii justificative in care a declarat ca societatile detinute aveau mai multi angajati decat in realitate, a depus bilanturi contabile care aratau ca societatea a inregistrat profit, cand in realitate a avut pierderi, extrase de cont bancar falsificate, atestand ca societatea ar fi dispus de fonduri necesare implementarii proiectului,

contracte nereale prin care se atesta ca societatea a prestat diferite servicii in favoarea unor beneficiari, contracte de arenda nereale. Dosarul a fost trimis spre judecare Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti.