Cetatenii municipiului Pitesti sunt obligate sa inhaleze de cateva zile aer cu praf. Deasupra orasului s-au format nori de praf, care ar proveni, potrivit sefei Garzii de Mediu, atat de la seceta, cat si de la lucrarile de constructii, dar in special de la masinile care duc material pentru viitoarea sosea de centura si care circula pe drumuri nepietruite.

Sefa Garzii de Mediu, Emilia Dumitrescu, a spus ca societatea “Holcim” Cimpulung, care participa la proiectul construirii soselei ocolitoare a orasului, a fost deja somata sa ude drumurile nepietruite pe care circula masinile de mare tonaj care transporta materialul necesar.

Ea a adaugat, insa, ca cetatenii ar trebui san u se mai planga de situatia existenta, avand in vedere ca prin viitoarea investitie orasul va avea de castigat prin descongestionarea traficului greu de pe strazile Pitestiului.

Risc de imbolnaviri

Cu toate acestea, medicii sustin ca praful ar putea favoriza aparitia unor boli, cea mai grava fiind aparitia cancerului pulmonar. Acestia sustin praful contine anumite substante chimice, cum ar fi plumbul sau mercurul, dar si microbi care pot duce foarte usor la afectarea cailor respiratorii si a plamanilor.