Doua dintre cele mai mari actrite din Romania vor fi premiate la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc anul acesta la Cluj si la Sibiu. Este vorba de Irina Petrescu si de Ioana Bulca.

Irina Petrescu va primi premiul pentru intreaga activitate, iar Ioana Bulca va primit premiul de excelenta al festivalului. Irina Petrescu a debutat in cinematografie in anul 1959, cu filmul „Valurile Dunarii”, al regizorului Liviu Ciulei.

Ea a mai jucat in pelicula „Duminca la ora sase”, semnata de Lucian Pintilie ori in „Hotel de lux”, filmul premiat la Festivalul de la Venetia semnat de regizorul Dan Pita.

In anul 1968, Irina Petrescu a primit premiul pentru cea mai buna interpretare feminina la Festivalul de la Moscova, pentru rolul din filmul „Rautaciosul adolescent” semnat de Gheorghe Vitanidis.

Ioana Bulca a debutat in rolul "Ana” din filmul "Moara cu noroc”. In palmaresul sau se numara si peliculele „Mihai Viteazu”, „Atunci i-am condamnat pe toti la moarte”, „Ciprian Porumbescu” si „Dimitrie Cantemir”. Ioana Bulca a revenit pe marile ecrane in filmul „Restul e tacere”, al lui Nae Caranfil.

Acest film va deschide TIFF la Cluj, in data de 10 iunie, si il va inchide la Sibiu, in data de 10 iunie.