Directorul de campanie electorala al PSD Prahova, Augustin Mitu, care detinea si functia de purtator de cuvant al organizatiei, si-a dat luni demisia din toate functiile detinute in partid, motivand rezultatul slab obtinut la referendum in Prahova, unde peste 78% dintre voturi au fost favorabile presedintelui Traian Basescu si criticand lipsa de implicare a conducerii organizatiei judetene in campania electorala si in activitatea politica.

"Era previzibil ca rezultatele la nivelul judetului sa fie foarte slabe, atata timp cat implicarea conducerii PSD Prahova a lipsit cu desavarsire. Iar aceasta atitudine a conducerii, atat la nivel local, cat si judetean, nu este o chestiune punctuala, lipsa de interes a unora fiind de notorietate in ultimele sase luni.

Si nimic nu se poate face nefacand nimic. (...) In actualele conditii, indiferent cine va conduce campaniile viitoare, nu vom avea nicio sansa de a ne reprezenta electoratul, de a-l apara de abuzurile constitutionale care vor urma” arata Augustin Mitu intr-un comunicat dat publicitatii luni.

El acuza ca actualii lideri ai PSD Prahova „nu mai sunt ascultati de membrii de partid, cu care au pierdut practic legatura. Nu este posibil, la un partid social-democrat, sa conducem organizatiile din birou”. Mitu, care a precizat ca va ramane membru al PSD, cere reformarea PSD Prahova si o noua echipa de conducere, „credibila si legitima”.

"Ca simplu membru de aceasta data, vreau sa atrag atentia ca amanarea conferintei judetene nu face decat sa amplifice o stare de dezorganizare care poate avea efecte dezastruoase in perspectiva alegerilor care vor avea loc in urmatorii doi ani” avertizeaza fostul purtator de cuvant al PSD Prahova.

Augustin Mitu a fost sef al campaniei electorale a organizatiei judetene si in anul 2004, cand in Prahova PSD a obtinut cinci locuri de deputat si doua de senator, la fel ca si Alianta D.A.