De cativa ani, agroturismul castiga teren, tot mai multi preferand casele si traditiile in cel mai pur stil romanesc celor din marmura si cu termopane. Mai bine zis, vor sa respire aerul curat si sa se reintoarca la traditii. Acolo unde mai exista! Daca in Maramures sau in Moldova, turistii pot participa la activitati reprezentive, in Prahova sunt prea putine atractiile turistice traditionale.

“Vacanta la tara”, cu 135 de lei

Oricine isi doreste sa savureze, pentru cateva zile, viata la tara, cu bucate sanatoase, preparate din legumele, fructele si animalele din curtea taranilor, la preturi acceptabile, poate apela la programul “Vacanta la tara”. Programul este initiat de Asociatia Nationala de Turism Rural (ANTREC) si dureaza pana pe 15 iunie.

Astfel, sase zile de cazare in pensiunile rurale costa 135 lei/persoana la pensiunile de 2 margarete si 160 lei/persoana la cele de trei margarete. Cele mai multe pensiuni incluse in acest program sunt din Brasov, Bucovina si Maramures, dar si din Prahova.

“Am participat mereu la acest program, insa in acest an au fost mai putine locuri, pentru ca s-a inscris un numar mai mic de pensiuni”, ne-a declarat Alexandru Sult, reprezentantul ANTREC in Prahova. In judetul nostru, numarul pensiunilor agroturistice este extrem de mic in comparatie cu alte zone.

Pana in 15, imprastiate pe Valea Doftanei, Cornu, Azuga, Cheia si Traisteni -Valea Doftanei, dar niciuna nu are mai mult de trei margarete. Pe langa aerul curat si frumusetile naturii, in functie de zona, turistii pot participa la diverse activitati mestesugaresti: tamplarie in lemn sau culesul ciupercilor si fructelor de padure (pe Valea Doftanei).

Cei care merg la Cornu, vor putea tese la razboaie, iar la Azuga, turistii se pot delecta cu serviciile de intretinere corporala.

Litoral pentru prahovenii cu venituri reduse

De asemenea, pentru persoanele care iubesc mare exista programul “O saptamana la mare”. Prahovenii cu venituri modeste pot petrece o saptamana la mare, pana la jumatatea lunii iunie, cu preturi cuprinse intre 99 si 150 de lei, in functie de conditiile de cazare.

Este vorba despre un program pus la punct de mai multe patronate din turism, in care s-au inscris aproximativ 30 de unitati de cazare din Mamaia, Eforie Nord, Mangalia, Venus, Jupiter si Costinesti. Oferta speciala se adreseaza tuturor categoriilor de turisti, pe principiul „primul venit, primul servit“.

La un hotel de doua stele, sase nopti costa 119 lei, iar la trei stele un sejur costa 149 de lei.