Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe unul dintre fostii sefi din cadrul Companiei Nationale a Lignitului Oltenia.

Marian Urucu, fost director al Directiei Comerciale a CNLO, este acuzat de procurori ca ar fi incheiat tranzactii financiare in interes propriu folosind informatii pe care le-a aflat din pozitia pe care o ocupa in cadrul companiei, dar si de trafic de influenta.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe unul dintre fostii sefi din cadrul Companiei Nationale a Lignitului Oltenia. Marian Urucu, director al Directiei Comerciale a CNLO este acuzat de procurori ca ar fi incheiat tranzactii financiare in interes propriu folosindinformatii pe care le-a aflat din pozitia pe care o ocupa in cadrul companiei si de trafic de influenta.

Conform rechizitoriului, Urucu a achizitionat direct, in anul 2002, contra unei sume de 150 de milioane de lei, o gospodarie ce apartinea unei persoane care urma sa fie stramutata si care ar fi trebuit sa fie despagubita in cadrul Programului de exploatare a Exploatarii Miniere de Cariere Pietroase, ce apartine de companie.

La numai o zi dupa tranzactie, directorul a incheiat o conventie cu CNLO, el alegandu-se de pe urma acestei afaceri cu un teren de 1.000 de metri patrati, dar si cu un imobil reconstruit in Targu-Jiu, constructie care a ajuns la o valoare de doua miliarde lei.

Dosarul “stramutatilor de lux”

Scandalul “stramutatilor de lux” a deburat in 2005, cand procurorii au demarat cercetari impotriva a nu mai putin de 20 de persone, suspectate ca ar fi incheiat astfel de tranzactii. Alaturi de Urucu, in atentia anchetatorilor a intrat inclusive presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, precum si unul dintre contabilii-sefi din cadrul CNLO, Ion Dadalau .