Nu mai putin de 12 avioane private britanice de mici dimensiuni vor survola spatiul aerian al judetului Arad. Este vorba de o delegatie din Regatul Unit, formata din fermieri ce sunt membri ai Asociatiei Pilotilor Fermieri, care vor sosi in judet in perioada imediat urmatoare.

Delegatia este formata din 28 de membri ai Asociatiei Pilotilor Fermieri. Potrivit traditiilor ineditei asociatii, acestia viziteaza in fiecare an cate o tara pentru a afla detalii in primul rand din domeniul agriculturii, dar si privind oportunitatile care exista in respectivele tari. Anul 2007 a revenit Romaniei.

Reprezentantii Asociatiei Europa pentru Europa, care au facut publica aceasta vizita, au precizat ca strainii vor face mai multe vizite in judetul Arad, pentru a vede proiectele asociatiei, dar si pentru a vedea mai multe obiective, printre care muzeul vinului de la Minis.

Minisul este renumit pentru celebra Cadarca (odinioara preferata Casei Imperiale Habsburgice si cunoscuta ca Aszu), dar si pentru soiurile Pinot Noir, Cabernet Sauvignon si Merlot. Toate acestea pot fi degustate intr-o pivnita special amenajata. Ca atare, interesul fermierilor piloti din Anglia, pare a fi justificata.