El crede ca reconfirmarea lui Traian Basescu a fost cea mai puternica lovitura data de electorat Partidului Social Democrat si Partidului National Liberal, dar si ca referendumul a dinamitat partidele din coalitia anti-Basescu.

Alexandru Peres a aratat ca pe scena politica s-au produs multe schimbari in ultima perioada, plecind de la plecarea vicepresedintelui PC, Nicolae Popa, la PNL - pe care a calificat-o ca fiind o “lovitura puternica” - pina la vizibila divizare a UDMR si aparitia tot mai palida pe scena politica a PRM.

Acestea ar fi numai citeva dintre motivele care ar justifica necesitatea alegerilor anticipate parlamentare.

“Noi am dorit acest lucru inca din 2005, pentru ca oamenii politica sa nu mai ajunga acum sa fie nevoiti sa caute o solutie parlamentara de stabilitate”, a reamintit senatorul democrat. Dar, a mai subliniat acesta, PD doreste ca totul sa se intimple in baza unui nou cod electoral, in primul rind in baza votului uninominal.

“Consideram ca aceasta este metoda de a dezamorsa situatia politica si de a ajuta ca Romania sa aiba un guvern cu sustinere parlamentara solida”, a apreciat Alexandru Peres.

“Resuscitarea” Aliantei D.A. este luata in calcul

“Noi am avut o constructie politica, Alianta D.A., si nu neaparat noi sintem cei care au distrus acest vehicol electoral. Sunt voci care vorbesc despre resuscitarea Aliantei si de revederea protocolului. Este mai aproape de sufletul nostru sa discutam despre acest lucru si nu despre o colaborare cu PSD.

Poate ca ar fi lucrul cel mai eficient sa discutam despre o colaborare pe zona de dreapta, iar PSD sa isi vada de stinga esichierului politic, unde a ramas principala forta”, a mai declarat Alexandru Peres.

PNL Alba - in stand-by

El a subliniat inca o data ca in PNL sint oameni pe care ii apreciaza si cu care crede ca se poate lucra foarte bine, lasind sa se inteleaga ca de vina pentru ruperea relatiilor dintre cele doua partide ar fi premierul Calin Popescu Tariceanu si Dinu Patriciu, precum si citiva lideri aflati in cercul lor. “Organizatia judeteana a PNL Alba e in stand-by de peste un an.

Deciziile vin de la Bucuresti. Intrebarile pleaca telefonic sau on-line si raspunsurile vin tot asa”, a mai declarat Alexandru Peres.